Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 10. 2018. 12:11 >> 11:49

CGES DONIRAO

Dvije hiljade eura za NVO "Zdrava dona M"

Crnogorski elektroprenosni sistem donirao je dvije hiljade eura nevladinoj organizaciji "Zdrava Dona Montenegrina", koja svojim radom promoviše značaj prevencije i borbu protiv karcinoma dojke.

Crnogorski elektroprenosni sistem je u saradnji sa NVO "Zdrava Dona Montenegrina" za svoje koleginice organizovao predavanje dr Nade Cicmil na temu "Prevencija karcinoma dojke, sve što želite da znate i pitate".

"Kompanija je na taj način poslala snažnu poruku da podržava aktivnosti nevladine organizacije 'Zdrava Dona Montenegrina' u borbi protiv ove vrste kancera, i u isto vrijeme pokazala brigu prema svom najznačajnijem resursu-zaposlenima, omogućavajući im edukaciju na ovu temu", navodi se u saopštenju.

Onkološkinja u Klinici za onkologiju i radioterapiju u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), dr Nada Cicmil, istakla je značaj prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, kao i podatak da u razvijenim državama postoji pad smrtosti od ove bolesti, a prije svega zbog prevencije i sprovođenja skrining programa.

"Ako se rak dojke otkrije u ranom stadijumu, petogodišnji period preživljavanja je oko 96 odsto", pojasnila je Cicmil.

"Bavljenje sobom, prevencija i kontrolni pregledi su od posebnog značaja. Želim da poručim da se preventivno bavite svojim zdravljem, jer je briga o zdravlju posebno značajna. Pazite zdravlje i sebe, a CGES će uvijek biti uz vas", poručila je predsjednica Odbora direktora CGES-a, Vesna Bracanović.

Članica NVO Zdrava Dona Montenegrina, Dijana Laković, kazala je da ta organizacija ima za cilj podizanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, pružanje podrške oboljelima i njihovim porodicama, kao i promociju zdravih stilova života.

Tatjana Dragović, zaposlena u CGES-u, je istakla, da su zahvaljujući dvočasovnom edukativnom druženju sa doktorkom Cicmil i predstvanicama NVO „Zdrava Dona Montenegrina", njene koleginice i ona dobile korisne informacije kako da se brinu o svom zdravlju i načinima prevencije karcinoma dojke.

"Za CGES je kontinuirana briga o zaposlenima, jedan od važnih segmenata djelovanja", navodi se u saopštenju CGES-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније