Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

15. 10. 2018. 13:19 >> 15:25
8

AMFILOHIJE MEDIJIMA

"Ne stvarajte mržnju i diobe"

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije poručio je medijima da ne stvaraju diobe i mržnju, tamo gdje one ne postoje i dodao da je uloga crkve da sjedinjuje.

Mitropolit je novinarima na Cetinju kazao da su neki mediji forsirali "potpuno lažljivu priču" o dolasku patrijarha Irineja.

"Imamo i pismo premijera i predsjednik je pozvan, pošto je malo vremena, oni ne mogu pod Ostrog doći, ali su pripremili vidite koliku pratnju od strane države, tako da je to potpuno normalno“, naveo je Amfilohije, i poručio novinarima da ne potenciraju podjele.

"Nemojte da stvarate diobe tamo gdje one ne postoje. Crkva je ona koja sjedinjuje, to je uloga crkve već 2.000 godina i nemojte da na osnovama crkve stvarate mržnje", poručio je Amfilohije.

Komentarišući izjavu patrijarha Irineja da je položaj crkve u Crnoj Gori danas gori nego u vrijeme okupacije Osmanlija, a da je položaj Srba kao u vrijeme NDH-a, Amfilohije je naveo da je to patrijarh SPC saopštio u kontekstu protjerivanja sveštenstva SPC.

Amfilohije kaže da za 30 monaha, monahilja i sveštenika SPC, nije odobren boravak u Crnoj Gori.

„Nikada to u Crnoj Gori nije bilo da se izbacuju sveštenicu, to je on rekao, zato što to danas rade neki koji ne vole crkvu, ili stvaraju neku lažnu crkvu“, kazao je Amfilohije.

Amfilohije: Neće valjda mitropolit na magarcu da jaše

Amfilohije je naveo i da ne zna šta su ostali u crkvi stekli od imovine, ali on kako navodi nije stekao ništa osim mantije i knjiga. Na pitanje šta je sa automobilima koje ima SPC, Amfilohije je odgovorio:

„Neće valjda mitropolit na magarcu da jaše. To bi bila sramota za Crnu Goru da mitropolit u 21. vijeku jaše na magarcu, ako na to mislite. Mogao bih na konju, jer sam jahao konja kao dijete, to bih već mogao“, kazao je Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније