Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

15. 10. 2018. 14:46 >> 14:23

U BARU

Maslinova mušica uništila rod

Maslinova mušica uništila je ovogodišnji rod masline poljoprivredniku Saidu Čantiću iz Mrkojevića kod Bara, a kako kaže nijesu bolje prošli ni uzgajivači iz Ulcinja i Boke.

Kako je kazao Čantić, ranijih godina je u svom maslinjaku brao i do dvije tone masline, a ove neće biti roda.

"Šteta je velika, ali idemo dalje i nadamo se da će naredna biti mnogo, mnogo bolja" optimista je Čantić.

Kako je dodao, berbe nema, jer je maslinova mušica uradila svoje.

"Šteta je ogromna. Ko živi od masline najbolje to zna. Nije to samo u Baru, nego i u Ulcinju i Boki. Ništa nije moglo da se uradi i spasi rod. I oni poljoprivrednici koji su nekoliko puta prskali maslinjak nijesu mogli da se odbrane od štetočine" kaže Čantić, koji posjeduje više od tri stotine i pedeset stabala masline.

Prošle godine Čantić je proizveo hiljadu i po litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je nagrađeno na Maslinijadi u Baru i u Zadru u Hrvatskoj.

"Nudim potrošačima pravo maslinovo ulje i kad kažem da je za lijeka onda je to istina" riječi su ovog vrijednog domaćina.

Čantić ulaže i u novi maslinjak. Kultivisao je dvadeset hiljada kvadrata zemlje i ovih dana posadiće 450 novih sadnica. Značajnu pomoć u realizaciji investicije dobio je od Ministarstva poljoprivrede i opštinske službe za poljoprivredu.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније