Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

19. 10. 2018. 18:29   >>  18:09

BRAJOVIĆ URUČIO SERTIFIKATE

Ocjene iz demokratije dobijaju se svakog dana

Demokratija je jedna od najvažnijih oblasti koju čovjek izučava, i iz koje se ocjene dobijaju svakog dana, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je danas, u Vili Gorica, uručio sertifikate polaznicima edukativnog programa Demokratske radionice "Barbara Pramer" Skupštine Crne Gore.

"Vjerujem da je, pored brige o zdravlju i vaspitanju, demokratija najvažnija oblast koju čovjek izučava, iz koje se ne dobijaju ocjene na kraju školskog polugođa ili godine, već svakog dana", kazao je Brajović.

Prema njegovim riječima, demokratija nije ništa drugo, nego ljubav prema drugima, poštovanje i tolerancija.

"A ja sa zadovoljstvom ističem da su na ovoj jubilarnoj, Desetoj dodjeli sertifikata, sve ocjene čiste petice", dodao je Brajović.

On je, obraćajući se polaznicima radionica, kazao da demokratija obezbjeđuje uslove za slobodan život, učenje, sreću, i bezbrižnu igru.

Kako je naveo, znanje je beskrajno i ne može da stane u udžbenike, već je raspoređeno i na igru i druženje, razgovore i na sve ono što se dešava između ljudi.

"Udžbenici su vodič na dugom životnom putu, na kome nije sve lako i dostupno. Međutim, uz demokratiju i sa demokratijom je mnogo lakše, bezbjednije i pravednije stići na cilj", kazao je Brajović.

On je istakao da su znanje i poštovanje važni, kao drugo ime za demokratiju.

"To je pružena ruka i stisak prijateljstva, bez obzira na vjeru, naciju i kulturu. Svi imamo šanse da učinimo i svoj i život zajednice boljim. Trudite se da budete svakoga dana sve bolji", poručio je Brajović

To je, dodao je on, najčasniji i najdragocjeniji trud.

"Crna Gora je naša zajednička država i mi težimo da je učinimo zemljom sa najsrećnijim ljudima na svijetu. To je naš cilj, a biće i vaš", kauzao je Brajović.

On je rekao da se nada da su polaznici radionica u Skupštini nešto naučili, i da im je bilo zanimljivo.

"Vjerujem da će neko od vas sjutra biti poslanik u Skupštini, možda i predsjednik", dodao je Brajović.

Sertifikati su danas uručeni polaznicima radionica u periodu 10. oktobra prošle do 8. juna ove godine, koje je pohađalo 2.962 učesnika iz 41 crnogorske škole iz 16 opština, kao i članovi Udruženja Roma Crne Gore i Odreda izviđača "Stara Varoš".

Demokratske radionice "Barbara Pramer" su edukativni program Skupštine Crne Gore, u okviru kojeg djeca osnovnoškolskog uzrasta stiču znanja o parlamentarnoj demokratiji, funkcionisanju parlamenta, donošenju i primjeni zakona i drugim temama iz oblasti građanskog obrazovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније