Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović, TVCG

20. 10. 2018. 08:03   >>  07:44 2

NOVA INTERVENCIJA U KC

Pacijenti zadovoljni, imaju velika očekivanja

Nova intervencija u liječenju suženja krvnih sudova primjenjuje se u Kličkom centru Crne Gore. Naše ljekare obučava kolega iz Salzburga. Intervencija je, za dva dana, uspješno primijenjena na šest pacijenata.

"Radi se o segmentu donjih ekstremiteta, prije svega ispod potkoljenice, gdje je hiruški teško raditi. To su teški pacijenti, najčešće dijabetičari sa komplikacijama, ne samo na krvnim sudovima nego i na ostalim sistemima", pojasnio je načelnik Centra za vaskularnu hirurgiju KCCG-a Perica Maraš.

"Vremenom ti krvni sudovi su sve lošiji i lošiji, tako da je i način liječenja delikatan. Danas smo čuli sve što nas interesuje za prvi put", kazala je doktorica Vesna Ivanović

Za dva dana, nova intervencija primijenjenja je na šest pacijenata.

"Mislim da je jako dobro osoblje koje ovdje radi. Potrudiću se da prenesem sva znanja koja imam", kazao je interventni angiolog iz Salzburga Ara Urugluoglu.

Velika očekivanja ima i pacijentkinja Milijana Đurović, da će joj ova intervencija promijeniti život. Dan nakon primjene nove intervencije kaže da se osjeća dobro.

"Očekujem da neće da me boli, da ću da se više družim sa unucima", kaže Milijana, koja je došla u Klinički centar sa zakrčenjem arterije od 90 odsto na lijevoj nozi.

Pacijenti sa sličnim problemima zakrčenja krvnih sudova do sada su tretman dobijali u većim zdravstvenim centrima u okruženju, dok će ubuduće to raditi u naši ljekari u Kliničkom centru.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније