Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

20. 10. 2018. 08:38   >>  08:17

FINANSIJSKA ISTRAGA

Traže da se Kašćelanu i saradnicima blokira više od 15 nekretnina

Specijalno državno tužilaštvo tražilo je u finansijskoj istrazi protiv Slobodana Kašćelana i njegovih saradnika blokadu više od petnaest nekretnina zbog sumnje da su ih stekli nezakonito. O tome će odlučiti vijeće Višeg suda 24. oktobra.

Tužilaštvo je još u avgustu tražilo blokadu svih nepokretnosti za koje su dostavili dokumentaciju da postoji osnovana sumnja da je stečena iz nelegalnih tokova – kriminalnih aktivnosti. Taj zahtjev nije prihvatio sudija za istrage Višeg suda, ali nakon toga je uslijedila žalba Tužilaštva koja će biti razmatrana 24. oktobra, saznaje Pobjeda.

Istražitelji su 2017. godine pokrenuli finansijsku istragu protiv petnaest osoba iz „kavačke grupe“ i provjerili kompletnu poslovnu dokumentaciju kako bi došli do ključnih podataka o njihovoj pokretnoj i nepokretnoj imovini.

Predmet interesovanja bile su nekretnine, vozila, plovila, firme, bankovni računi fizičkih i pravnih lica kao i hartije od vrijednosti.

Specijalno tužilaštvo je nakon višemjesečnih detaljnih analiza prikupilo informacije koje ukazuju na osnovanu sumnju da je više od petnaest nekretnina, koje su u vlasništvu Kašćelana i nekoliko njegovih saradnika, stečene od novca za koji ne postoji pokriće. Pod lupom Tužilaštva bili su i njihovi srodnici i prijatelji.

Nakon što su uočene brojne nelogičnosti u dokumentaciji, uslijedio je zahtjev prema Višem sudu da im se privremeno zabrani korišćenje imovine.

Finansijska istraga protiv „kavačke grupe“ vodi se uporedo sa krivičnim postupkom koji je u toku pred vijećem sudije Višeg suda Dragoja Jovića zbog sumnje da je 15 osoba iz tog klana počinilo više krivičnih djela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније