Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

22. 10. 2018. 19:11 >> 18:48
1

MUGOŠA PORUČIO

Nanijeta ogromna šteta ugledu ljekarske profesije

Način na koji je Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG) prezentovao rezultate ankete sprovedene u okviru projekta „Struka ispred politike", nanio je ogromnu štetu ugledu ljekarske profesije i članovima Ljekarske komore, ocijenio je predsjednik Komore Aleksandar Mugoša.

On je istakao da je partnersku izjavu o učestvovanju Ljekarske komore u tom projektu potpisao 14. februara, ali da od tada nije učestvovao ni u jednoj njegovoj fazi.

Mugoša je u saopštenju naveo da je, kao predsjednik i odgovorno lice Komore, shodno osnovnim odredbama Statuta, u obavezi da štiti prava i zastupa interese doktora medicine, kao i da se stara o ugledu i časti medicinske struke.

„Iz tog razloga obraćam se kolegama i crnogorskoj javnosti saopstenjem vezano za rezultate ankete, koju je sproveo SDMCG i objavio 17. oktobra“, kazao je Mugoša.

On je rekao da je 14. februara potpisao partnersku izjavu o učestvovanju Komore u projektu „Struka ispred politike", čiji je opšti cilj bio promovisanje zapošljavanja u zdravstvu na bazi zasluga i ostvarenih rezultata, testiranja i stručnih kvalifikacija.

Prema riječima Mugoš, projektom, u okviru kojeg je sprovedena anketa, predviđeno je da krajnji korisnici budu građani Crne Gore i doktori medicine.

„To su trebalo da budu dvije kategorije koje će da crpe benefite iz osnovne ideje projekta „Struka ispred politike". Nažalost, rezultati prezentovani javnosti su u suprotnosti sa osnovnom idejom projekta“, kazao je Mugoša.

Kako je naveo, u partnerski odnos sa podnosiocem projekta „ušlo se iz razloga osnove naše saradnje koja se ogledala u zajedničkim naporima da radimo na unaprjeđenju standarda struke i depolitizaciji zdravstva“.

Mugoša je istakao da od dana potpisivanja izjave o partnerstvu, 14. februara, kao predsjednik Ljekarske komore, nije učestvovao ni u jednoj fazi projekta.

„Što je posljedica činjenice da me podnosilac projekta, svo ovo vrijeme kao partnera nije konsultovao i informisao o napretku projekta, nije dostavljao kopije izvještaja, narativnih i finansijskih, i nije dostavljao prijedloge za suštinske izmjene u projektu, što je bio u obavezi“, naveo je Mugoša.

On je ocijenio da je sve to, i način na koji su prezentovani rezultati iz sprovedene ankete, uzrokovalo ogromnu štetu ugledu Ijekarske profesije i svim članovirna Ljekarske komore.

„O navedenim činjenicarna vezano za projekat detaljnije ću upoznati Ugovorni organ i finansijera projekta“, dodao je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније