Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 02. 2013. 12:36 >> 12:34

PROBLEM AGRESIJE VAN UČIONICA

Prosvjetni radnici i učenici žrtve tranzicije

U podgoričkom Sindikatu prosvjete Crne Gore (SPCG) smatraju da probleme učeničke agresije treba rješavati izvan učionica, ocjenjujući da su prosvjetni radnici zajedno sa svojim učenicima žrtve tranzicije.

Oni smatraju da prosvjetni radnici moraju imati autonomiju rada u učionici.

»Vaspitno-obrazovne ustanove ne smiju »voditi« ljudi koji su van prosvjetnog sistema, i te ustanove treba da služe samo za vaspitanje i obrazovanje«, saopšteno je iz SPCG.

Naveli su da je najvažnije da se dozvoli prosvjetnim radnicima da zajedno sa svojim učenicima izgrade novi sistem vrijednosti, koji će uključivati i obaveze učenika.

»Korist od takvih novih škola imaće cjelokupno društvo«, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније