Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

23. 10. 2018. 15:09   >>  14:53 1

BIJELO POLJE

Jednokratna pomoć najugroženijim penzionerima

Udruženje penzionera Bijelo Polje počelo je s isplatom jednokratne pomoći za 1.200 članova koji imaju najniža primanja od 125 eura, a sredstva su obezbijedili uz pomoć Fonda PIO, Saveza penzionera i Ministarstva rada.

Predsjednik Udruženja, koje broji 7.632 člana, Rato Bulatović za Radio Crne Gore istakao je da je prosječna penzija u Bijelom Polju 219 eura, što je, kako smatra, nedovoljno za kvalitetan život.

"Prednost za jednokratnu pomoć imaju oni članovi sa najnižim primanjima, te podstanari i oni koji imaju zdrastvene probleme“, istakao je on.

Neriješeno stambeno pitanje tokom radnog odnosa sada predstavlja veliki problem za značajan broj penzionera, pa je udruženje ovih dana podijelilo po 500 eura za pedesetak penzionera iz te kategorije.

„Na taj način nastojali smo da omogućimo našim članovima da izvrše određene popravke i otklone nedostatke u stambenim jedinicama u kojima borave. Nažalost, nijesmo mogli izaći u susret svima koji su nam se obratili“, rekao je Bulatović.

Ovo je doba godine kada penzioneri po povoljnim cijenama mogu obezbijediti zimnicu, posebno kada je riječ o jagnjećem mesu i suvomesnatim proizvodima, što je Savez penzionera obezbijedio preko kompanija Mesopromet ,Goranović i Marteks. Plaćanje preuzetih proizvoda može se obaviti u osam mjesečnih rata.

Godišnjim planom predviđen je i tradicionalni susret penzionera, tako su bjelopoljski penzioneri u nedelju bili gosti kolegama u Rožajama, gdje je ove jeseni organizovano druženje za crnogorske penzionere, koji su ugostili kolege iz rubnih opština Srbije i BIH.

Da treće doba daje životu novi smisao koji može da bude itekako interesantan, zabavan i privlačan pokazuje i interesovanje penzionera za takvim i sličnim druženjima, te se na nedeljnom druženju, gdje će, zasigurno biti pjesme i igre, očekuje prisustvo preko petsto penzionera.

Udruženje raspolaže solidnim prostorijama za rad a posjeduje i klub, gdje penzioneri provode slobodno vrijeme. Dio njih koristi godišnje odmore u Ulcinju i Igalu po dosta povoljnim cijenama.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније