Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

24. 10. 2018. 19:43 >> 22:37
26

BRAJOVIĆ PORUČIO

Ukloniti sa Rumije ono što je skrnavi

Državni organi trebalo bi da preduzmu sve, kako bi ukolini sa Rumije nešto što je skrnavi, kazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

On je novinarima u parlamentu, komentarišući dograđivanje objekta koji je Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) postavila na vrh Rumije, kazao da je to i tada bilo nedopustivo.

"Mislim da je i ovo fasadiranje sada potpuno nedopustivo i da bi državni organi trebalo da preduzmu sve da se nešto što skrnavi Rumiju makne sa nje", rekao je Brajović.

Komentarišući najavu Bošnjačke stranke da će u okviru privremenog odbora tražiti promjenu državnih simbola, odnosno dodavanje polumjeseca na crnogorsku zastavu, Brajović je odgovorio da je to potpuno legitimna inicijativa.

"Kakav će stav o tome zauzeti odbor vidjećemo. Mislim da su simboli adekvatni za državu Crnu Goru“, rekao je Brajović.

MORT: Na Rumiji nezakonito grade

Radovi, koje Mitropolija crnogorsko primorska izvodi na crkvi na Rumiji, nijesu u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Kako je saopšteno iz tog resora, Urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma je juče, sa Upravom policije PJ Bar, komunalnom policijom i komunalnom inspekcijom Opštine Bar, obišla objekat na Rumiji.

“U toku je zakonski postupak Urbanističko građevinske inspekcije MORT-a u kojoj je zapisnički konstatovano da je na licu mjesta izveden određeni obim radova, a da isti nisu u skladu sa Zakonom”, saopšteno je iz MORT-a.

Zapisnik je, kako navode, dostavljen stranci na izjašnjenje, a nakon okončanja postupka - “preduzeće se zakonom predviđene mjere”.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније