Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

25. 10. 2018. 14:16 >> 13:54

NA ŽABLJAKU

Izložba poljoprivredne opreme

Izložba poljoprivredne opreme za sektor mljekarstva održana je danas na Žabljaku, a durmitorski stočari su mogli da vide najsavremenije uređaje za unapređenje kvaliteta mlijeka.

Na izložbi koju je organizovao Agro biznis centar u Žabljaku, u okviru nacionalnog programa za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka u Crnoj Gori, a na inicijativu durmitorskih stočara, opremu je predstavila firma "Novaković 3M" iz Inđije, jedan od najpoznatijih proizvođača opreme za mljekarstvo.

Kako se navodi u saopštenju Agro biznisa, durmitorski stočari mogu da vide najsavremeniju opremu za mljekarstvo od kanti za mužu, muzilica, laktofriza, pojilica i ostale opreme neophodne za unapređenje kvaliteta mlijeka, što je i krajni cilj ove izložbe.

Kako je kazao direktor Agro biznis centra Darko Stijepović, od kada je prije nekoliko mjeseci krenuo otkup mlijeka u Žabljaku, problem poljoprivrednicima je bio što nijesu imali odgovarajuću opremu za isporuku mlijeka.

"Posebno su falile aluminijske i kante od rostfaja koje naši poljoprivrednici nijesu mogli da kupe, a što je posebno važno, jer se u plastičnim kantama koje su uglavnom koristili, povećava broj mikroorganizama i somatskih ćelija. Zbog toga je praksa i preporuka kodeksa poljoprivredne proizvodnje EU, da kante moraju biti od aluminijuma ili rostfaja", kazao je Stijepović.

Durmitorski stočari koji su pokazali veliko interesovanje za nabavku savremene oprene za mljekarstvo upoznali su se i sa mogućnostima i uslovima kupovine što uključuje i plaćanje u ratama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније