Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

25. 10. 2018. 19:23 >> 19:00
1

ODLUKOM VLADE

ZIKS postaje Uprava

Vlada je danas utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti prema kome Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) postaje Uprava.

Kako je saopšteno nakon sjednice Vlade, Predlog zakona utvrđen je radi usklađivanja sa izmjenama Krivičnog zakonika, Zakonom o državnim službenicima i namještenicima i otklanjanja određenih nejasnoća uočenih u dosadašnjoj primjeni.

“Predlogom je izvršeno i usaglašavanje sa novim Zakonom o državnoj upravi prema kome ZIKS kao samostalni organ uprave postaje Uprava za izvršenje krivičnih sankcija”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, usvojena je i Informacija o Predlogu memoranduma o razumijevanju uzmeđu ZIKS-a, Njemačke nevladine organizacije (NVO) „Help-Hilfe zur Selbsthilfe“ u NVO „Juventas“ i prihvaćen tekst Memoranduma.

Navodi se da je, u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“ koji sprovode te dvije NVO odobreno 83,3 hiljade EUR za potrebe finansiranja širenja radnih aktivnosti za zatvorenike u okviru zatvorskog sistema.

"Aktivnosti uključuju modernizaciju i nabavku potrebne opreme za otvaranje i rekonstrukciju starih radionica, kao i proširenje proizvodnje u Zavodu”, precizira se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније