Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

26. 10. 2018. 08:10 >> 07:48
9

U URGENTNI

DF plaća povratak "Kosovke djevojke"

Poslanici Demokratskog fronta (DF) platiće restauraciju umjetničkog djela “Kosovka djevojka” kako bi ona bila vraćena u hol Urgentnog centra, saopšteno je “Vijestima” iz tog političkog saveza.

Poslanici DF-a su to ponudili nakon informacije da Klinički centar Crne Gore (KCCG) gotovo pola godine odbija da plati 1.500 eura troškova Centru za arheologiju i konzervaciju.

Bivša direktorka KC Zorica Kovačević obećala je 29. maja da će baš tog dana platiti Centru za konzervaciju i arheologiju ugovorenu cijenu restauracije od 1.500 eura.

Obećanje da će se slika vratiti do kraja maja, Kovačevićeva nije ispunila ni do kraja jula, kada je napustila KC i stupila na mjesto predsjednice Opštine Danilovgrad.

"Milioni se izdvajaju za razne favorite režima, a sa druge strane se nema 1.500 eura da se plati restauracija", kazali su iz DF-a.

Jasno je, navode iz Fronta, i zašto je direktor Urgentnog uklonio sliku i zašto ne žele da je vrate u hol gdje je i bila.

"Kosovka djevojka" je iz hola Urgentnog uklonjena krajem decembra 2016, na zahtjev novog direktora te jedinice KC Nermina Abdića, što je bila jedna od njegovih prvih odluka po stupanju na tu funkciju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније