Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ cdm.me ]

27. 10. 2018. 10:10   >>  09:48 5

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA

Ako neko uništava Taru mora biti sankcionisan

Autoput Bar-Boljare gradi se u interesu svih građana Crne Gore, a nepoštovanje propisa i standarda koje za posljedicu može imati negativan uticaj na životnu sredinu, mora biti sankcionisano, poručili su iz Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS saopštila je da je zbog radova na autoputu i izgradnje mostova Tara 1 i 2, tok Tare promijenjen, jer je njeno korito izmješteno.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je CdM-u saopštilo nedvosmislen stav.

“Bez obzira na veličinu i tehničku kompleksnost izgradnje projekta auto-puta, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ima nedvosmislen stav prema Izvođaču radova, kao i prema Nadzornom organu za beskompromisno poštovanje primjenjivih propisa, standarda i pravila struke i da se svako nepoštovanje istih, koje za posljedicu mogu imati negativan uticaj na životnu sredinu, mora biti sankcionisano. Snažno posvećeni očuvanju i unapređenju zaštite životne sredine izražavamo uvjerenje da će sve aktivnosti nastaviti odgovorno da se sprovode u skladu sa propisima i dobrom međunarodnom praksom i standardima. Projekat auto-puta Bar-Boljare realizuje se u interesu svih građana Crne Gore, kao podsticaj razvoju crnogorske privrede i cijele države”, kažu u Ministarstva za CdM.

Ističu da je zaštita životne sredine u realizaciji infrastrukturnih projekata jedno od ključnih pitanja koje se tretira sa posebnom pažnjom, pa je i takav tretman osiguran kod realizacije dionice Smokovac-Mateševo autoputa Bar-Boljare.

Kažu i da se na lokalitetu Mateševa, pored realizacije projekta izgradnje dionice Smokovac-Mateševo realizuje se i Projekat regulacije rijeke Tare, koji nije u nadležnosti Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

“Ministarstvo saobraćaja i pomorstva nije naručilac, niti je u posjedu tehničke dokumentacije koja se odnosi naregulaciju rijeke Tare na osnovu kojega se vrše radovi na regulacije ove rijeke”, kažu u resoru Osmana Nurkovića.

Ministar održivog razvoja o turizma Pavle Radulović, obići će danas sa saradnicima i nadzornim organima gradilište mostova Tara 1 i 2.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније