Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio Jadran, Objavila: J.B.Č. ]

28. 10. 2018. 15:02 >> 14:43

KATIĆ PORUČIO

Vjerujemo u dobre temelje i mala čuda

Uprkos svim teškoćama i naslijeđenim problemima, ulažući značajne napore, lokalna vlast u Herceg Novom realizovala je brojne projekte za dobrobit grada – poboljšala putnu infrastrukturu, uljepšala ulice, probudila zaleđe, posvetila se kulturnim dobrima, oživjela napuštene objekte, brinula o djeci, mladima i sugrađanima zrele dobi, podsjetila na datume koji su nepravedno zaboravljeni.

To je na svečanoj sjednici SO, povodom 28. Oktobra Dana oslobođenja Herceg Novog, u prisustvu predstavnika diplomatskog kora, državnih organa, crnogorskih opština, gradova prijatelja, pobratima i susjeda, političkih partija i stranaka, vjerskih zajednica, predstavnika institucija, ustanova, preduzeća i medija, kazao predsjednik Opštine, Stevan Katić.

Katić ke kazao da je to potvrda da je Herceg Novi opština u kojoj se radi po mjeri građana i sve za građane, bez razlike, za sve krajeve opštine – vjerujući da je dobar samo ravnomjeran razvoj, koji nikoga ne isključuje.

"Bićemo zadovoljni samo onda kada budemo imali put do svake kuće u Herceg Novom, kada svaki dio grada bude imao kanalizacionu mrežu i javnu rasvjetu, kada svaki osnovac na poklon dobije udžbenike, samo onda kada osobe sa invaliditetom budu mogle da uđu u sve muzeje, galerije i kafiće, kada vratimo život hercegnovskim selima", kazao je Katić.

On je poručio da se u Herceg Novom ne bave megalomanskim, nerealnim obećanjima.

"Mi vjerujemo u dobar temelj i insistiramo na malim čudima koja će dotaći svakog našeg sugrađanina. Želimo da sopstvenim snagama unaprijedimo Herceg Novi, svjesni da nas čeka mnogo posla. To je duh koji nas vodi u nove projekte", kazao je Katić.

Od prioriteta koji su postavljeni kao najznačajniji naveo je izgradnju nove Autobuske stanice u Igalu u idućoj godini, za koju je, kako je kazao, završeno idejno projektno rješenje. Izvjesna je, dodaje, i izgradnja putne i vodovodne mreže na Luštici, u saradnji sa investitorima i državom, u toku je tender za izrada glavnog projekta regionalnog puta na poluostrvu, a slijedi i za projekat snabdijevanja vodom.

"Nastavljamo izgradnju i uredjenje Šetališta duž naše obale, gdje ćemo do kraja ove godine završiti sa popločavanjem na dionici od restorana Mimoze do Galeba, a paralelno sa tim radimo projekat nastavka rekonstrukcije od Galeba do Titove vile. Takođe, nastavljamo i sa izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže u mnogim naseljima na teritoriji naše opštine, a paralelno sa tim se i dalje suočavamo i riješavamo probleme iz predhodnog perioda na izradi glavnog kanalizacionog kolektora i postrojenja za prečišćavanje voda", najavio je Katić, dodajući da je Opština dovedena u nezavidan položaj usljed lošeg upravljanja projektom u prethodnom periodu.

On je najavio i izgradnju parking garaža, rekonstrukciju pijaca u Herceg Novom i Igalu, uređenje i osvjetljenje Starog grada i tvrđava kao i rekonstrukciju glavne Njegoševe ulice.

"Slijedi izgradnja i trajno rješavanje prostora za rad Dnevnog centra za osobe sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kroz projekat na kojem Opština sarađuje sa ambasadom Sjedinjenih Američkih Država. Herceg Novi će imati i nove simbole, grb i zastavu 'dostojne kraljevskog grada'", kazao je Katić.

Za razvoj su, kazao je Katić, neophodni državni projekti. Trdi da Opština Herceg Novi zbog sve jače centralizacije odlučivanja i raspolaganja imovinom, ima značajno limitirane mogućnosti.

"Kao ozbiljan grad u ovoj državi imali smo veliki broj primjedbi na predloge zakona koji na žalost u velikom broju slučajeva nijesu prihvaćeni. Očuvanje Bolnice Meljine i Instituta Igalo, ukidanje putarine na međudržavnoj saobraćajnici Meljine – Petijevići, obilaznica oko Herceg Novog, izgradnja škole u Igalu, sanacija tvrđave Kanli Kula, razvoj kruzing turizma samo su dio pitanja gdje očekujemo konkretan i brz odgovor države", navodi Katić.

On je poručio da će lokalna uprava, bez obzira na prepreke, posvećeno raditi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније