Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 10. 2018. 11:52 >> 11:33

HUSOVIĆ I VEBER

Njemačka da prizna vozačke dozvole iz CG

Lokalne samouprave naročito na sjeveru Crne Gore treba podstaći da što više koriste sredstva iz IPA fondova koji su dostupni za razvojne projekte i ubrzati stvaranje uslova za priznavanje vozačkih dozvola iz Crne Gore u SR Njemačkoj što bi bilo od velikog značaja za naše građane u toj zemlji, saglasni su potpredsjednik Vlade Rafet Husović i ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, Husović je istakao dobre odnose dvije zemlje na svim nivboima.

"Crna Gora i Njemačka imaju dobre odnose na svim nivoima, naročito na političkom, koji je su rezultirali i snažnom podrškom Njemačke u integracijama Crne Gore u NATO savez i EU, na čemu smo vam veoma zahvalni. Takođe, na dobre odnose između naše dvije države je uticala i naša brojna dijaspora koja je prisutna u Njemačkoj", kazao je Husović.

Veber je potvrdio opredjeljenje SR Njemačke da Crnu Goru snažno podrži u svim segmentima ka njenom pristupanju Evropskoj uniji.

"Njemačke investicije u infrastrukturu u Crnoj Gori, posredstvom GIZ-a i KFB banke, pored doprinosa građanima svih djelova i regiona Crne Gore, doprinose i privlačenju stranih investicija što sve ima za cilj otvaranje novih radnih mjesta, naročito u manje razvijenim djelovima Crne Gore", istakao je Veber.

Sagovornici su se, kako se navodi u saopštenju, saglasili i da bi trebalo podstaknuti lokalne samouprave, naročito na sjeveru Crne Gore, da što više koriste sredstva iz IPA fondova koji su dostupni za razvojne projekte.

"Takođe, da se ubrza stvaranje uslova za priznavanje vozačkih dozvola iz Crne Gore u SR Njemačkoj što bi bilo od velikog značaja za građane Crne Gore koji žive u Njemačkoj", zaključuje se u saopštenju potpredsjednika vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније