Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

29. 10. 2018. 16:33   >>  16:10

ŠEHOVIĆ ISTAKAO

Najveći investicioni ciklus u obrazovnoj infrastrukturi

Ministarstvo prosvjete raspisaće uskoro konkurs za idejno rješenje za školu u Tološima, a pregovara se sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope o produženju kreditnog aranžmana za novi ciklus izgradnje predškolskih ustanova, rekao je ministar prosvjete Damir Šehović.

Šehović je danas, odgovarajući na poslaničko pitanje u vezi sa planiranim investicijama u obrazovnu infrastukturu, rekao da bi konkurs za idejno rješenje za školu u Tološima trebalo da bude ubrzo raspisan, i da je planirana površina te ustanove oko pet hiljada metara kvadratnih.

On je istakao je i da se pregovara sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope o produženju kreditnog aranžmana za novi ciklus izgradnje predškolskih ustanova.

Kako je rekao, zahvaljujući takvom opredjeljenju Ministarstva i Vlade, „svjedočimo moguće najvećem investicionom ciklusu koji se odnosi na obrazovnu infrastrukturu poslednjih decenija“.

On je podsjetio da je izrada projektne dokumentacije za vrtić u Bloku VI u završnoj fazi, nakon čega će, kako je dodao, raspisati tender za odabir izvođača radova.

Prema riječima Šehovića, Vlada je otkupila zemljište za izgradnju novog vrtića i osnovne škole u zahvatu DUP-a „Radoje Dakić“, vrijednosti više od tri miliona eura.

Za narednu godinu, kako je kazao, planiran je početak aktivnosti na izgradnji višemilionskih projekata, novog vrtića, moguće i škole, odnosno izrada projektne dokumentacije.

Šehović je dodao da je planirana izgradnja nove osnovne škole u naselju Karabuško polje.

Kako je rekao, u toku su aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa mještana sa Glavnim gradom i opštinom Tuzi, kako bi se moglo pristupiti izradi projektne dokumentacije za tu višemilionsku investiciju.

Šehović je kazao da je, nakon otvaranja vrtića u naselju Zagorič krajem 2016. godine, u koji je uloženo 1,2 miliona eura i vrtića na Starom Aerodromu, vrijednog blizu tri miliona eura, u toku izgradnja vrtića u Tuzima vrijednosti oko 1,5 miliona eura.

„U postojeći objekat Gimnazije „Slobodan Škerović“ tokom ljetnjeg raspusta uloženo je oko 1,3 miliona eura, čime su stvoreni odlični uslovi za boravak i rad“, naveo je Šehović.

Prema njegovim riječima, nezavisno od toga,. Ministarstvo prosvjete analizira potrebu izgradnje nove gimnazije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније