Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

30. 10. 2018. 12:16 >> 15:01
24

POSLANICI GLASALI

Njegoš ostao bez praznika u Crnoj Gori

Skupština Crne Gore nije prihvatila predlog Demokratskog fronta (DF) da se u Crnoj Gori uvede novi praznik, 13. novembar – Dan Petra II Petrovića Njegoša.

 

Uoči glasanja u parlamentu, poslanik DF-a Milan Knežević podsjetio je da je sličan predlog potekao od Vlade Crne Gore u novembru 2017. godine, koji je morao biti povučen zbog Bošnjačke stranke.

"Ako vi ne osjećate ljudsku i državotvornu potrebu da podržite ovaj predlog, onda mislim da ne postoji nijedna tačka spajanja u crnogorskom društvu oko koje bi mogli da se okupimo. I svu priču o multikulturalnoj i multivjerskoj Crnoj Gor bacite u Cijevnu koje više nema. Podsjećam da je sličan predlog predložila Vlada Duška Markovića u novembru 2017. i morala da ga povuče, jer je Bošnjačka stranka saopštila da ga neće glasati", kazao je Knežević.

Poručio je da bi DF, da je tada bio u parlamentu, glasao za predlog premijera Duška Markovića.

"Za posljedicu imamo činjenicu da Bošnjaci ne samo da neće da glasaju za ovaj predlog, već hoće promjenu državnih simbola u zemlji u kojoj 75 odsto građana pravoslavaca. A zamjera mu se što Njegoš pjeva o slobodi i što je htio malu zemlju da oslobodi od ropstva", kazao je Knežević.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније