Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

30. 10. 2018. 23:01 >> 22:37

PROJEKAT "KOKA-KOLE"

Uče mlade kako da lakše nađu posao

Kompanija Koka-Kola HBC drugu godinu za redom organizuje program "Koka-Kola podrška mladima“, kako bi pomogla omladini u Crnoj Gori da se pripreme za tržište rada i lakše nađu posao.

Program obuhvata trodnevne interaktivne radionice, na kojima polaznici imaju priliku da unaprijede lične i profesionalne vještine. Radionice će biti organizovane u tri grada – Podgorici, Nikšiću i Bijelom Polju, a pravo da se prijave imaju nezaposleni između 18 i 30 godina, tako što će popuniti formular na sajtu www.coca-colapodrskamladima.me.

"Pozovamo mlade da se prijave i iskoriste šansu da na kvalitetan način unaprijede svoje vještine, koje su danas jako cijenjene na tržištu rada. Prošle godine smo imali 65 polaznika, od kojih je polovina nakon učešća u radionicama napravila neku pozitivnu promjenu u svom profesionalnom razvoju, a njih čak 14 je našlo posao. Ove brojke potvrđuju koliko je neformalna edukacija važna za mlade u procesu traženja posla", kazao je Nikola Tripković, regionalni direktor prodaje u kompaniji Koka-Kola HBC Crna Gora.

Program "Koka-kola podrška mladima“ ove godine počinje velikom konferencijom u Podgorici od 5. do 7. novembra, koju kompanija organizuje u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica. Glavni grad je i ove godine partner programa, a sve radionice u okviru ovog programa biće održane u zgradi Gradskog parlamenta.

Tokom tri dana, polaznici će učiti o profesionalnoj orijentaciji i poslovnoj administraciji, kako da uspješno komuniciraju i upravljaju projektima, ali i kako da napišu CV i predstave se budućem poslodavcu na razgovoru za posao. Radionice vode sertifikovani predavači i treneri, a kao mentori učestvuju i zaposleni iz kompanije Koka-Kola HBC Crna Gora.

"Mladim ljudima najbolje možemo pomoći tako što ćemo sa njima podijeliti naša znanja i bogato iskustvo koje imamo. Naše kolege učestvuju kao mentori na volonterskoj osnovi, što dodatno pokazuje koliko nam je važan ovaj projekat i želja da zajedno ostvarimo cilj, a to je veća zaposlenost mladih ljudi", istakao je Tripković.

Polaznici će dobiti priliku da koriste i online platformu na kojoj u svakom trenutku mogu da pristupe dodatnim materijalima i edukacijama. Svi polaznici po završetku edukacije dobijaju sertifikat.

Radionice u Nikšiću i Bijelom Polju, kao i još jedna radionica u Podgorici, biće održane tokom novembra i decembra.

Institucionalni partneri projekta su Zavod za zapošljavanje i Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније