Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

31. 10. 2018. 19:15   >>  18:52

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Biti tužilac je velika čast i obaveza

Postignuća i kvalitet rada državnog tužilaštva, nepogrešiv su i jasan pokazatelj djelotvorne zaštite svih građana, sistema društvenih vrijednosti i društva u cjelini od krivičnopravnih radnji, poručio je predsjednik države Milo Đukanović, povodom Dana tužilaštva.

U pismu Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, povodom 01. novembra – Dana državnih tužilaca, Đukanović je VDT-u, svim nosiocima tužilačke funkcije i zaposlenima u tužilaštvu, uputio najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Ostvarivati i njegovati jednakost građana pred zakonom, izgrađivati njihovo povjerenje u pravosudni sistem i podizati stepen pravne sigurnosti, kontinuirano, kao sastavni dio uspješnosti svakog sistema, cilj je svih organizovanih društava i pravno uređenih država kojemu stremi i savremena Crna Gora”, poručio je Đukanović.

Predsjednik navodi da je privilegija biti nosilac tužilačke funkcije, velika čast i prestiž, ali isto tako i velika obaveza, odgovornost i odricanje, posebno u društvima poput crnogorskog.

“Djelovanje u skladu sa Ustavom, zakonima i međunarodnim ugovorima, osnovni je imperativ rada svakog tužioca, koji u sadejstvu sa moralnim kodeksom njegove ličnosti garantuje jednako postupanje u jednakim slučajevima, odlučno se štiteći od raznih pritisaka i uticaja. To je ne samo neprocjenjiva vrijednost, već važna pretpostavka izgradnje stabilnih i nezavisnih institucija našeg političkog sistema, u skladu sa ustavno definisanim principom vladavine prava”, naveo je Đukanović u čestitci.

Obilježavajući svoj praznik, tužioci i svi zaposleni koji doprinose njihovom radu, kako poručuje Đukanović, mogu biti ponosni na ostvarene rezultate, posebno u periodu koji je sastavni dio modernog razvoja Crne Gore i njenog napretka kao najnovije članice NATO alijanse, u poodmaklom pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom.

“Takav trend je sigurna garancija da će naša zemlja aktivno raditi na usvajanju i doprinositi očuvanju i promociji evropskih pravnih tekovina. Još jednom vam čestitam jubilej, uz najbolje želje za dalje uspjehe na dobro naše države i svih njenih građana, i upućujem srdačne pozdrave svim učesnicima na svečanosti”, zaključio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније