Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

02. 11. 2018. 20:17   >>  19:55 2

OPŠTINE NA SJEVERU

Domaće proizvode da uvrste u turističku ponudu

Montenegro biznis alijansa i Ministarstvo poljoprivrede u deset opština na sjeveru Crne Gore pokreću projekat “Domaći proizvod kao podsticaj razvoja turističke privrede na lokalnom nivou” . Namjera je da se poljoprivredni proizvođači povežu sa ugostiteljima, trgovinskim lancima i lokalnim upravama kako bi domaće proizvode uvrstili u turističku ponudu tih opština.

Deset opština u narednih devet mjeseci imaju zadatak da domaće proizvode uvrste u turističku ponudu tih gradova. U tome će im osim turističkih organizacija pomoći i ugostiteljski objekti, ali i marketi.

"Cilj projekta je da se pojača saradnja između sektora poljoprivrede, turističkih privrednika i trgovinskih lanaca. Poljoprivredni proizvodi treba da budu što zastupljeniji na lokalnom nivou",, kaže Bojana Kalezić iz Montenegro biznis alijanse.

Bjelopoljska turistička organizacija podržava ovakve projekte. Oni sa lokalnim stanovništvom već komuniciraju i pomažu im da promovišu svoje proizvode na gradskim bazarima.

"Nama je cilj da svi proizvođači, domaća hrana i ono što je specifičnost ovog kraja treba da nađe svoje mjesto i u ponudi naših hotela, marketa", kaže Violeta Obradović direktorica TO Bijelo Polje.

Montenegro biznis alijansa je svoje aktivnosti usmjerila na sjverene opštine jer je to područje sve interesantnije tustima koji vole da probaju domaće proizvode.

"To je još jedna aktivnost u cilju većeg povezivanja turizma poljoprivrede i trgovine kao prioritetnih sektora za razvoj lokalne ekonomije", kaže Milan Dragić iz Montenegro biznis alijnse.

Projekat počinje organizovanjem okruglih stolova. Sastanci kreću od najsjevernije crnogorske opštine, iz pljevalja, a završiće se zajedničkim sajmom hrane u Bijelom Polju.

Aleksandra Jovančević, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније