Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

02. 11. 2018. 17:48   >>  17:25

U TIVTU

Gradiće Centar za djecu sa smetnjama u razvoju

Opština Tivat odlučna je da izgradi objekat u naselju Seljanovo, u kome će biti smješten Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, Crveni krst, prostor mjesne zajednice i dnevni boravak za stare osobe koji će opsluživati geronto domaćice.

Kako navode, za realizaciju projekta na ovoj lokaciji već postoje sve neophodne pretpostavke u vidu planske dokumentacije, odnosno projekat i građevinska dozvola.

Sredstva za izgradnju su obezbijeđena, kako je saopšteno, kapitalnim budžetom Opštine Tivat i iznose oko 450 hiljada eura.

Raspodjela prostora među institucijama koje će dobiti prostorije u budućem objektu biće definisana sporazumom o regulisanju međusobnih prava i obaveza, a o kome će se prethodno izjasniti Skupština Opštine Tivat, dodali su u saopštenju.

Objekat će biti izgrađen na mjestu postojećeg – barake koju koristi Crveni krst a koja se jednim dijelom nalazi ispred jednog od ulaza susjedne stambene zgrade.

''Na toj lokaciji je, prema urbanističko tehničkim uslovima, dozvoljena visoka spratnost-podrum, prizemlje i tri sprata, te je planirani objekat potpuno u skladu sa propisanim. Visina budućeg objekta, takođe, ne prelazi visinu objekata u okruženju te se ne radi o bilo kakvom „poklapanju“ okruženja. Opština je već izradila idejni projekat tog objekta za koji su, i građani u razgovoru sa predstavnicima Opštine, naveli da je veoma dobar i na, kako su sami istakli, svjetskom nivou''-navedeno je u saopštenju.

Prethodno razmatrana lokacija u parku, u blizini zgrade Doma zdravlja Tivat nije odgovarajuća iz više razloga, naveli su u saopštenju.

''Najvažniji su da je lokacija u neposrednoj blizini Službe hitne pomoći i na par metara od gradske kapele. Takvo okruženje je neprihvatljivo za lokaciju bilo kakvog smještaja starih osoba i djece''-zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније