Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

03. 11. 2018. 06:55   >>  06:41

ZA ČETIRI GODINE

U zatvorima preminulo pet zatvorenika

Tokom odsluženja zatvorske kazne u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) od 2014. do marta 2018. godine preminulo je pet zatvorenika.

Od tog broja, njih četvoro je preminulo prirodnom smrću, a jedan od predoziranosti narkoticima, navodi se u trećem periodičnom Izvještaju koji je Crna Gora podnijela Komitetu za borbu protiv torture Ujedinjenih nacija (UN), piše Dan.

U tom dokumentu se precizira da su 2014. dvije osobe preminule zbog bolesti nakon prebacivanja u Klinički centar Crne Gore (KCCG), dok je 2015. godine jedan zatvorenik preminuo od posljedica infarkta. Jedan se, kako se navodi u dokumentu, predozirao, dok je još jedan smrtni slučaj zabilježen kao posljedica bolesti tokom 2017. godine.

"Zavod bez odlaganja u ovakvim slučajevima obavještava članove uže porodice zatvorenika, sud i državno tužilaštvo", navodi se u izbještaju.

Crna Gora je, kako se dalje navodi, obavijestila Komitet UN da su od 2014. godine zatvori imali 463 disciplinske prijave zbog fizičkog, ali i seksualnog nasilja među zatvorenicima. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније