Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 08. 2013. 09:51 >> 09:51
1

ADVOKAT LUTOVAC:

Rušenje "Crne Gore" posao za Tužilaštvo

Advokat Branislav Lutovac kazao je da je rušenje dijela Hotela Crna Gora posao za Tužilaštvo.

 

On je Radiju Antena M rekao da je riječ o "veoma kompleksnoj i upravno i krivično pravnoj stvari".


 


"Iz dokumentacije koja mi je bila dostupna evidentno je da investitor nije poštovao urbanističko-tehničke uslove kojima je bilo dozvoljeno samo djelimično a ne kompletno rušenje, što je on uradio. Ako je investitor prekršio odredbe, onda tu dolazi do primjene prekršajne odgovornosti. Ali, kako se u konkretnom slučaju radi o šteti koja prelazi iznos od 40.000 eura, onda tu može da bude posrijedi i krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi. Odgovorno lice koje u privrednom društvu grubo povrijedi ovlašćenja u pogledu raspolaganja i korišćenja imovine, a ovdje se radi o tome, onda ono treba da snosi i krivičnu odgovornost. Znači, ovdje osim postupanja inspekcije, trebalo bi da se i nadležno Tužilaštvo pozabavi ovim slučajem. To je zapravo neophodno budući da svi znamo kolika je vrijednost objekta koji je srušen", kazao je Lutovac.
 
On je istakao i da jeinspekcija kasno reagovala.
 
"Prema Zakonu o inspekcijskom nadzoru, u vršenju inspekcijskog nadzora inspektor obavlja prvenstveno preventivnu funkciju, a preduzima preventivne mjere i radnje kada se preventivnom funkcijom ne može obezbijediti svrha i cilj nadzora. Očigledno je da je ovdje preventivna funkcija inspekcije izostala.  Ne radi se o nekom malom i zabitom objektu, već je riječ o ogromnom objektu u centru Podgorice. Njegovo rušenje i priprema za rušenje nijesu mogli biti nepoznati građevinskoj inspekciji", pojasnio je Lutovac.
 
Inače, dio Hotela Crna Gora srušen je 7. avgusta, a na njegovom mjestu biće sagrađen hotel Hilton, za koji je kamen temeljac položen 12. decembra 2011.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније