Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 11. 2018. 12:57   >>  12:43

U TIVTU

Počinje izgradnja Lungo Mare

Izgradnja prve faze „Lungo Mare“ u Krašićima počeće u ponedjeljak, 5. novembra. Izvođač je dužan da investiciju vrijednu 800 hiljada eura završi u roku od godinu.

Kako je objašnjeno iz Opštine Tivat, riječ je o prvoj fazi izgradnje lungo mare staze u dužini od 400 metara od kraja Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog vikendaškog naselja na obali poluostrav Luštica u Tivatskom zalivu.

Opština Tivat je do sada eksproprisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i izabrala izvođača radova i nadzor.

Izgradnjom Lungo Mare Krašići I, omogućiće se nesmetano kretanje turista i pješaka obalnim područjem Krašića.

„Projekat Lungo Mare Krašići je samo dio ambiciozne zamisli da obalnim šetalištem duž čitave obale Tivta i Boke stvorimo pješačku komunikaciju duž čitave rivijere i na taj način omogućimo da u blagodeti mora uživaju ne samo oni koji žive u prvoj liniji nego i svi građani i turisti koji dolaze u naš grad i zaliv. Time ćemo pospješiti privredne aktivnosti, poboljšati kvalitet života građanja te podići atraktivnost destinacije“, saopštio je mendžer Opštine Tivat Marko Petričević.

Na mnogim dijelovima obale građani i turisti već uživaju u ostalim aktivnostima na moru i uz more. Na žalost na dijelu obale od Petrovića do Solila, a posebno na dijelu u dužini od 400 metara u Krašićima to donedavno nije bilo moguće zbog grube uzurpacije opštinske i državne zemlje u zoni morskog dobra.

„Neodgovorni pojedinci su parternim uređenjem na opštinskoj i državnoj zemlji sebi obezbjedili dodatni komfor a na račun svih građana. Bazenima, ogradama, roštoljima, pergolama, pižulima „pojeli“ su trasu šetališta Lungo Mare u dijelu zahvata državne studije lokacije za koju postoji revidovani glavni projekat za izgradnju šetališta“, naveo je Petričević.

Za navedeno područje bio je potpisan ugovor sa izvođačem i nadzorom kao i izdata građevinska dozvola za izvođenje radova.

„Zbog situacije na terenu do sada nismo bili u mogućnosti da izvođača uvedemo u posao. No donošenjem rešenja o rušenju koje je donio Direktorat za inpekcijske poslove i licenciranje - Direkcija za inspekcijski nadzor za južni region, te rješenjem o odbijanju žalbi u drugostepenom postupku stvorili su se uslovi za početak radova. U međuvremenu je sa izvođačem radova potpisan aneks po kojem radovi počinju petog novembra“, dodao je Petričević.

Opština Tivat izražava zahvalnost građanima Krašića na dosadašnjem strpljenju.

„Pozivamo ih na dodatno razumijevanje u toku zahtjevnih radova koji predstoje na trasi šetališta u narednom periodu“, istakao je Petričević.

Investiciju vrijednu 800 hiljada eura koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima, zajedno realizuju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније