Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

05. 11. 2018. 13:55 >> 13:32
2

ZBOG SLUČAJA U ULCINJU

Abazović zatražio reakciju od čelnih ljudi UP

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, obratio se direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, šefu Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije Milanu Adžiću i predsjedniku Savjeta za građansku kontrolu policije Zoranu Čelebiću, povodom snimaka koji pokazuju policijsku torturu u Ulcinju.

On je kazao da to nije jedini slučaj koji je poznat crnogorskoj javnosti o upotrebi prekomjerene sile policajaca nad građanima u Crnoj Gori.

"I ako postoje materijalni dokazi koje ste vi vjerovatno imali prilike da vidite a mi ih samo objelodanili reakcije nadležnih institucija koje vi predstavljate redovno izostaju. To za rezultat ima manjak povjerenja građana u rad policije, i unižavanje policijskog poziva i profesije. Komandir ulcinjske policije, koji je te noći komandovao akcijom u kojoj je na više mjesta upotrijebljena prekomjerena sila nad građanima i dalje je na položaju. Pomenuti ni u jednom momentu nije pokušao da spriječi upotrebu prekomjerene sile. Šta se time poručuje građanima i kakva se poruka šalje onim policajcima koji časno, odgovorno i profesionalno obavljaju svoj poziv", naveo je Abazović.

On je, kako kažu iz Građanskog pokreta URA, Veselina Veljovića još jednom pozvao da smijeni komandira ulcinjske policije Gorana Erakovića i sve odgovorne i naglasio da se odgovornost treba jasno adresirati a da se ćutanja može smatarati odobravanjem što je u konkretnom slučaju poziv na nasilje.

"Pozivam gospodina Veljovića i nadležne još jednom da pokažu odgovornost funkcije koju nose i smijene komandira ulcinjske policije Gorana Erakovića. Time bi pokazali iskorak u Vašem dosadašnjem radu. U suprotnom pokazaćete da aminujete svaki sljedeći neprofesionalni odnos crnogorske policije prema njenim građanima", kazao je Abazović.

Na kraju nadležne je pozvao „da urade sve kako bi ovaj sramni čin koji je po ko zna koji put bacio mrlju na policijski sistem u Crnoj Gori dobio svoj epilog a odgovorni bili sankcionisani iz službe“, zaključuju iz Građanskog pokreta URA.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније