Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

07. 11. 2018. 12:25 >> 12:07
2

MEDOJEVIĆ POZIVA

Crna Gora da ne potpiše Marakešku deklaraciju

Demokratski front (DF) pozvao je Vladu i Predsjednika da ne idu u Marakeš i da ne potpisuju Marakešku deklaraciju, koja bi, kako tvrde, mogla da ugrozi temeljne vrijednosti države Crne Gore.

 

Jedan od lidera DF-a i predsjednik PzP-a Nebojša Medojević pozvao je Vladu i Predsjednika da se jasno odrede da li će Crna Gora biti potpisnik "Globalnog kompakta o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama", koji je neformalno nazvan Marakeška deklaracija.

On je saopštio da neki djelovi deklaracije do kojih je došao DF, koja se, kako navodi, drži u najstrožijoj tajnosti, "ukazuju na veliku opasnost po vitalne interese građana i države Crne Gore, ukoliko bi Crna Gora bila poptisnik ove Deklaracije".

"Ovom Deklaracijom se pokušava da se nelegalne migracije miliona ljudi, prema Evropi, koji nijesu pogođeni ratom ili elementarnim nepogodama, prikažu kao legalne i humanitarne", saopštio je Medojević.

On je podsjetio na raniji stav DF-a "da su ove migracije dio široke vojne operacije prebacivanja efektiva iz Afrike i Srednjeg istoka ka Evropi, da se radi o vojno sposobnim muškarcima koji su dio veoma složene, dobro organizovane i plaćene operacije iza koje stoje bolesni motivi i interesi ekstremnih i neokomunistčkih globalnih struktura , predvodjenih Džordžom Sorošem".

"Bolesna ideja da se preseljenjem miliona mladih muškaraca iz Srednjeg istoka i Afrike u Evropu, dramatično promjeni njena demografska struktura, kulturni i nacionalni identitet, naišla je na žestok otpor širom Evrope i svijeta. Marakešku Deklaraciju kojom treba da se ozvaniče, legalizuju, promovišu i logistički pomogne ova namjera Soroša, ne prihvata SAD, Australija, Italija, Austrija, Češka, Poljska, Madjarska, Hrvatska", rekao je Medojević.

Istakao je da su lideri ovih zemalja svjesni da bi prihvatanjem ove Deklaracije, vrlo brzo bio ugrožen hrišćanski sistem vrijednosti na kojem počiva civilizovana Evropa i da bi to značilo kraj Evrope i njeno pretvaranje u žarište medjuetničkih i medjureligijskih sukoba i ratova.

"DF je trenutno jedina politička struktura koja se javno protivi Soroševim planovima za uništenje hrišćanstva, tradcionalnih vrijednosti savremene Evrope i razaranje suverenih država, nacija i kulturnog nasljeđa. Nažalost, DPS, SD, SDP, ali i Dritan i Aleksa podržavaju Soroševe planove i gledaju blagonaklono na invaziju Evrope. Oni su udruženi u sramotno podaničko bratstvo Sorošoida kojima su naradjenja i instrukcije iz stranih centara moći, važnije od interesa sopstvenih gradjana, i države u kojoj žive. I pored toga što mediji pod kontrolom Soroša ne izvještavaju, svakodnevno se dešava nasilje migranata prema našim građanima i njihovoj imovini", kazao je Medojević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније