Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

07. 11. 2018. 12:47 >> 12:24

POTPISAN SPORAZUM

Za stambena pitanja 70.000 eura godišnje

Za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u đačkim i studentskim domovima Ministarstvo prosvjete će u naredne tri godine izdvajati po 70.000 eura.

To je predviđeno sporazumom, koji su potpisali ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Marko Kaluđerović.

Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata u Crnoj Gori, predviđeno je da će se u 2018, 2019. i 2020. godini iz tekućeg budžeta Ministarstva prosvjete izdvajati po 70.000 eura za stambene potrebe zaposlenih u domovima učenika i studenata.

Potpisnici sporazuma ocijenili su da je ovo prvi put da se na sistemski način pristupa stambenom pitanju zaposlenih u đačkim i studentskim domovima.

Šehović je naglasio da je današnje potpisivanje još jedan u nizu koraka koje je Ministarstvo prosvjete preduzelo kako bi zaposlenima u prosvjeti obezbijedilio bolje uslove života. On je izrazio uvjerenje da će izdvojena sredstva biti od značaja zaposlenima, te da će ministarstvo nastojati da ovaj iznos uvećava u narednim godinama.

Šehović je podsjetio na odluku Vlade da od 2017. do 2019. godine izdvoji 1,8 miliona eura za stambene potrebe zaposlenih u posvjeti, što je 450.000 eura više nego ranije.

“To svjedoči čvrstoj opredijeljenosti Vlade da obrazovni sistem postavi kao jedan od prioriteta”, naglasio je ministar.

Predsjednik Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Marko Kaluđerović istakao je da je ovo prvi put da se na konkretan način pristupilo pitanju stanovanja zaposlenih u đačkim i studentskim domovima.

On je zahvalio Ministarstvu prosvjete na posvećenosti i razumijevanju specifičnosti rada u domovima.

U đačkim i studentskim domovima u Crnoj Gori radi ukupno 231 zaposleni, od toga, u Podgorici 122, u Nikšiću 34, Kotoru 34, Cetinju 15, Beranama, 16 i Baru 10 zaposlenih.

“Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata oslanja se na Granski kolektivni ugovor za ustanove učeničkog i studenstkog standarda koji su Ministarstvo prosvjete i Samostalni sindikat đačkih i studentskih domova Crne Gore potpisali u 2016.”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније