Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 11. 2018. 17:27 >> 20:46
3

BRAJOVIĆ SREDNJOŠKOLCIMA

"Budućnost da planirate u CG"

Insistiram na tome da ostanete žedni novog znanja, da otvorite vaše umove, jer sam siguran da ćete vi sjutra biti pravi građani svijeta, poručio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Učesnici Omladinskog naučnog foruma uručili su Brajoviću rezolucije koju su pripremili u okviru tog projekta.

Grupa od šezdesetak srednjoškolaca iz različitih krajeva Crne Gore simuliralo je rad parlamenta kako bi naučili demokratske procedure i istakli važnost uključivanja mladih u procese donošenja odluka.

Oni su, kako je saopšteno iz Skupštine, između ostalog raspravljali o nekarbonskom transportu, autonomnim vozilima, mobilnosti u digitalnom dobu, jednakom pravu ljudi na obrazovanje, emisiji štetnih gasova u avijaciji.

Brajović je poručio učesnicima foruma da i dalje treba da razvijaju kulturu dijaloga, jer ona predstavlja ključ razumijevanja i opstanka jednog društva.

"Budite otvoreni za nova znanja, za drugacije ideje, stavove, poglede na svijet. Jer time postajete bogatiji", rekao je Brajović.

On je kazao da je Skupština institucije u kojoj je kultura dijaloga svakodnevno na ispitu i da taj ispit stariji svakog dana polažu pred građanima Crne Gore.

"Nekad su te ocjene bolje, nekada lošije, ali svi treba da ulažemo trud", naveo je Brajović.

On je poručio učesnicima Foruma da su u Skupštinu uvijek dobrodosli da čuju nešto korisno od poslanika, ali i da oni sa zadovoljstvom čuju šta imate da kažu mladi na teme od značaja za društvo, ali i globalni svijet.

"Insistiram na tome da ostanete žedni novog znanja, da otvorite vaše umove, jer sam siguran da ćete vi sjutra biti pravi građani svijeta. Vi ćete biti rado viđeni u svakom kutku ove planete, a moja je najveća želja da svoju budućnost planirate u Crnoj Gori. Mislim da društvo treba da bude srećno sa mladim ljudima koji na takav način se obrazuju i otvaraju nove vizije", zaključio je Brajović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније