Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

12. 11. 2018. 15:50 >> 15:26
2

NA ŠETALIŠTU U TIVTU

Rušili nelegalne objekte u Krašićima

Tri nelegalne ponte i pergola na šetalištu Lungo mare u Tivtu uklonjene su, čime su se stvorili uslovi za nastavak radova na prvoj fazi izgradnje tog šetališta.

Rušenje je urađeno po rješenju nadležnih inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma, kako bi se nelegalni objetki uklonili sa trase prve faze izgradnje šetališta Lungo mare u Krašićima. Očišćena je i prva dionica trase od 400 metara budućeg obalnog šetališta.

Intervenciji su prisustvovali menadžer Opštine Tivat Marko Petričević i urbanistički inspektor Vladan Juretić, a radove izvodi kompanija "Artek doo" iz Podgorice.

Kako je saopšteno, iz Opštine Tivat, rušenje potpornih zidova i dijela bazena koji zadiru u trasu, odloženo je iz proceduralnih razloga za narednih nekoliko dana.

"Na jednom problematičnom dijelu trase nije došlo do izvršenja iz proceduralnih razloga. Osnovni sud u Kotoru donio je rješenje o zabrani administrativnog izvršenja rješenja o rušenju, za šta nije bio nadležan, i moraće da stavi van snage to rješenje. Ovdje je isključivo nadležna inspekcija Ministarstva koja donosi rješenja i za njih je nadležan isključivo Upravni sud. Koliko danas Opština Tivat će se, ovim povodom, obratiti predsjedniku Osnovnog suda Branku Vučkoviću" kazao je Petričević.

Kako je dodao, trasa će biti rašćišćena u narednim danima.

"Bitno je da je došlo do prvih koraka, da je srušena psihološka barijera, da nema nedodirljivih i da će svi koji ne poštuju zakon snositi posljedice. Nadležni organi će dalje preduzimati zakonom predviđene korake u kažnjavanju za nanošenje štete na državnoj imovini", izjavio je Petričević.

Na oko 400 metara prve faze šetališta Lungo mare ima oko 15 parcela, koje će biti zahvaćene uklanjanjem nelegalnog parternog uređenja.

Izgradnja prve faze šetališta u Krašićima počela je u ponedjeljak 5. novembra. Riječ je o prvoj fazi izgradnje Lungo mare staze od kraja Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog vikendaškog naselja na obali poluostrva Luštica u Tivatskom zalivu.

Investiciju vrijednu 800.000 eura koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima, zajedno realizuju Opština Tivat i JP "Morsko dobro".

Opština Tivat je do sada eksproprijisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i izabrala izvođača radova i nadzor.

Izgradnjom Lungo Mare Krašići I, omogućiće se nesmetano kretanje turista i pješaka obalnim područjem Krašića, napominju iz Opštine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније