Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

12. 11. 2018. 17:18 >> 16:55

ZA ČETVRTAK

Odgođeno glasanje o lokaciji za vrtić

Izjašnjavanje odbornika barske Skupštine o inicijativi koju je podržalo 2,72 hiljade građana, da se pronađe nova lokacija za vrtić, čija je izgradnja planirana u dvorištu barske Gimnazije "Niko Rolović", odgođeno je za četvrtak, 15. novembar.

Danas je to bila jedina tačka dnevnog reda vanredne sjednice SO Bar.

Predstavnica potpisnika inicijative Aleksandra Leković navela je da je odluka o gradnji na planiranoj lokaciji nezakonita jer je donijeta 2009. godine i odnosila se na prvu etapu realizacije Generalnog urbanističkog plana do 2010, prenosi TVCG.

"To znači da je do tada trebalo da bude sprovedena kompletna procedura i izdavanje građevinske dozvole", navela je Leković.

Ona smatra da vrtić na toj lokaciji ne bi bio bezbjedan za djecu, posebno u slučaju elementarnih nepogoda.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, rekao je ranije da očekuje da će zainteresovane strane na sjednici barske Skupštine, na kojoj će biti raspravljano o lokaciji za izgradnju vrtića, voditi konstruktivan dijalog i poštovati glas većine, kao osnovnog demokratskog principa.

Raičević je formirao stručnu komisiju koja je cijenila opravdanost gradnje vrtića na spornoj lokaciji. On je izrazio žaljenje "što je jedan tako važan razvojni projekat, koji nudi novu perspektivu građanima, prije svega roditeljima i djeci, doveden u pitanje".

"Bar je jedan od gradova sa najvećom prebukiranošću predškolske ustanove i svako odgađanje gradnje vrtića lišilo bi barsku opštinu za više godina, prijeko potrebnog objekta, a dva i po miliona eura, dobijenih od Banke za razvoj Savjeta Evrope, bili bi usmjereni nekom drugom", obrazložili su iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније