Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

15. 11. 2018. 09:05 >> 08:43
4

JANOVIĆ ZA RTCG

Sport da bude što dostupniji svima u CG

Crna Gora jedna je od vodećih država kad su u pitanju novčane nagrade najprestižnijim sportskim rezultatima i medaljama, saopštio je ministar sporta Nikola Janović.

 

On je, gostujući u Jutarnjem programu RTCG, rekao da dvije godine nakon formiranja Ministarstva sporta imaju "izuzetne i konkretne rezultate u sportu i oblastima koje su pod našom ingerencijom".

"Bilo je puno toga što smo odmah krenuli da rješavamo, da se bavimo suštinskim stvarima. Rekao sam da do kraja mandata želimo da odnesemo novi zakon o sportu i novu strategiju o sportu, a to smo praktično odradili u periodu od godinu dana, da bi kreirali bolji ambijent za naše sportiste i mlađe i starije", rekao je Janović.

Poručio je, između ostalog, da im je želja da sport u Crnoj Gori bude što dostupniji svima, te da su u tom kontekstu finansirali rekonstrukciju 20 školskih sala i otvorenih sportskih terena.

"Petnaest je već relalizovano, pet očekujemo uskoro. Uloženo je više od 600.000 eura. Školeske sale su pod ingerencijom Ministarstva prosvjete, ali mi želimo da pokažemo društvenu odgovornost", pojasnio je Janović.

Sada je, kako je rekao, zadovoljniji, iako je na početku mandata zatekao loše stanje kad je riječ o školskom sportu.

"Školski sport je baza, želimo da djeca osjete i nauče šta su timski igrači, da se nauče i nekoj disciplini, a sport može mnogo da pomogne u kreiranju karakternih osobina djece", rekao je Janović i obećao da će pomoći da što više djece uđe u sport.

Kad je riječ o stipendijama za najbolje sportiste, Janović je podsjetio da su prvi put ove godine omogućili i obezbijedili 225.000 eura stipendija za najtalentovanije sportiste.

"Želimo da pokažemo da država brine o njima. Crna Gora je jedna od vodećih država što se tiče novčanih nagrada, kad je riječ o najprestižnijim sportskim rezultatima i medaljama", istakao je Janović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније