Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

15. 11. 2018. 14:22   >>  13:59

KAMPANJA MUP-A

Učili kako se ponašati u poplavama

Kampanja "Budi spreman, smanji rizik", kojom su se građani upoznali sa načinom ponašanja u slučaju poplava, realizovana je na Trgu nezavisnosti u Podgorici i ispred glavnih gradskih vrata u Kotoru.

Kako su saopštili iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa predstavnicima službi zaštite i spašavanja, na te dvije lokacije, podijeljen je promotivni materijal i razgovarano sa građanima kako da se ponašaju u slučaju vanrednih stanja.

Trodnevna kampanja, u okviru koje je organizovana i obuka volontera imala je prvenstveno edukativni karakter, sa akcentom na oblast prevencije i zaštite građana u slučaju poplava.

Generalni direktor Mirsad Mulić je, danas u Podgorici, istakao da je ova kampanja značajna, kako na unutrašnjem planu, u smislu povećanja stepena informisanosti građana, tako i na međunarodnom, jer je pokazala da je Crna Gora pouzdan partner zemljama regiona i EU u oblasti zaštite i spašavanja.

"Ispunjen je osnovni cilj kampanje, građane smo učinili važnim dijelom sistema zaštite i spašavanja, a sa sličnim projektima će se nastaviti i u budućem periodu", istakao je Mulić.

Građani su imali priliku da, kroz promotivni materijal i neposredan razgovor sa predstavnicima Direktorata za vanredne situacije i službi zaštite i spašavanja, dobiju uputstva kako da se ponašaju prije, za vrijeme i nakon poplava, kao i da se informišu o jedinstvenom broju za hitne situacije 112.

Kampanju "Budi spreman, smanji rizik", Direktorat je sproveo u okviru NEIFLEX projekta "Vježba spašavanja od poplava u sjevero-istočnom dijelu Italije", koji se realizuje u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније