Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

15. 11. 2018. 16:27 >> 16:03
1

NVO SEKTORU

Za projekte o EU integracijama 225 hiljada eura

Ministarstvo javne uprave objavlilo je javni konkurs „Dijalog za Evropu“ za finansiranje projekata nevladinih organizacija (NVO) u oblasti evropske integracije Crne Gore, a iznos koji se može raspodijeliti konkursom je 224.099 eura.

Precizira se da najnižiji iznos koji se može dodijeliti po jedinom projektu/programu je sedam hiljada, a najviši 44.820 eura.

Oni su pozvali nevladine organizacije koje imaju kapacitete i iskustvo da prijave projekte/programe.

"Pozivaju se da prijave programe kojim mogu doprinijeti realizaciji prioriteta utvrđenih Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2014-2018 ,Strategijom unapređenja podsticajnog okruženja za djelovanje NVO 2018-2020 i Programom pristupanja Crne Gore EU 2018-2020, u oblasti evropske integracije Crne Gore“, kaže se u javnom konkursu.

Ministarstvo je preciziralo strateške ciljeve čijem će ostvarenju doprinijeti projekti/programi nevladinih organizacija, a u ovoj godini to je povećan stepen informisanosti, razumijevanja i znanja građana o procesu pristupanja, budućem članstvu i funkcionisanju EU i stabilna podrška procesu pristupanja.

Takođe, tu su i unaprijeđeni kapaciteti potencijalnih korisnika za korištenje fondova EU i programa Unije s ciljem uspješnije apsorpcije sredstava i većeg broja kvalitetnih projekata.

„u to spadaju i izrađene analize, studije i istraživanja o pregovaračkom procesu, strukturi i ispunjavanju mjerila u poglavljima, kao sprovođenju ključnih strategijskih dokumenata, koje služe kao dobra osnova u sagledavanju nedostataka i izazova, kao preporuka za unapređenje stanja“, naveli su, dodajući i proširivanje dijaloga sa civilnim društvom u oblasti evropske integracije.

Prioritetni problemi u oblasti evropske integracije koji se planiraju rješavati finansiranjem projekata/programa nevladinih organizacija su nedovoljan stepen informisanosti, razumijevanja i znanja građana o procesu pristupanja, budućem članstvu i funkcionisanju Evropske unije.

Ciljne grupe su multiplikatori, mladi i grupe osjetljive na promjene.

»Na ovaj konkurs nevladina organizacija može prijaviti najviše dva projekta/programa, ali joj se mogu dodijeliti sredstva samo za jedan projekat/program.Ta nevladina organizacija može biti i partner na samo jednom projektu/programu u okviru ovog javnog konkursa«, kaže se u konkursu

Prijavu projekta na konkurs može podnijeti nevladina organizacija koja je upisana u Registar nevladinih organizacija, kao i organizacija koja kroz ciljeve i djelatnosti u Statutu, definisala evropske integracije Crne Gore kao oblast svog djelovanja.

»Može se prijaviti ona organizacija koja u fokusu djelovanja ima oblasti evropske integracije Crne Gore realizovala projekat i/ili program u godini koja prethodi objavljivanju ovog konkursa i koja je predala poreskom organu prijavu za prethodnu fiskalnu godinu (bilans stanja i bilans uspjeha) koji su elektronski predati na portal Poreske uprave«, precizira se u konkursu.

Uz prijavu na konkurs, nevladine organizacije su dužne dostaviti fotokopiju rješenja o upisu u registar NVO, fotokopiju dijela statuta u kome su definisani ciljevi i djelatnost, odnosno oblast djelovanja NVO i fotokopiju akta o podnesenoj prijavi za prethodnu fiskalnu godinu poreskom organu.

Rok za podnošenje prijava na ovaj konkurs je 30 dana od objavljivanja, odnosno do 15. decembra.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније