Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

17. 11. 2018. 20:30 >> 20:07
4

ZENKA S HASKUKOM

CG i Kosovo da urade maksimum za promociju turizma

Crna Gora i Kosova treba da učine svoj maksimum kako bi što bolje predstavili turističku ponudu regionu, ali i van njega, istakao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka na sastanku s gradonačelnikom Prizrena Mitaherom Haskukom, u čijem gradu se održao "Biznis foruma Prizren 2018".

Ministar je naglasio da su događaji, poput "Biznis foruma Prizren" znalajni za stvaranje kontakata u oblasti turizma, podsjetivši da u našu zemlju najviše turista dolazi iz Srbije i Kosova.

Zenka je rekao da je  rizren poznat kao centar u kojem uspješno koegzistiraju različite zajednice, etničke i vjerske i čije kulturološke različitosti predstavljaju njegovu snagu i bogatstvo.

"On je govorio o multikonfesionalnom, multinacionalnom i multikluturalnom karakteru Crne Gore, koja svojim primjerom pokazuje da je razumijevanje i poštovanje posebnosti od presudnog značaja za svako društvo i njegov prosperitet", naglasili su iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Haskuka je rekao da je saglasan sa stavom da su  etnička i vjerska koegzistenicija ono što čini Prizren jedinstvenim gradom i da će tako i ostati.

"Kao druga po veličini  opština na Kosovu, Prizren ima i brojnih izazova u svom razvoju koji se prevashodno odnose na ulaganje u infrastrukturu, reformisanje opštinske uprave, unapređenje obrazovnog i zdravstvenog sistema, ali i ekonomski razvoj prije svega", saopšteno je iz Ministarstva.

Zenka je podsjetio i najmanju kosovsku opštinu Mamuša, gdje se sastao s predsjednikom opštine Mamušom Abdulhadijom Krasnićem.

"Zenka pozdravio je inicijatitive i angažovanost stanovnika ove opštine za ukupan doprinos razvoju poljoprivredne kulture i njenog proširenja. Kako je ocijeniom, važnost podrške od strane državnih institucija za očuvanje i unaprijeđenje domaće proizvodnje je veoma velika, tim prije što je siguran garant mogućnosti novih radnih mjesta", kazali su iz Ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније