Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

18. 11. 2018. 09:04   >>  08:57 1

NUHODŽIĆ I VELJOVIĆ

Staćemo na kraj divljanju na putevima

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović obilazili su juče, uoči Međunarodnog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, kontrolne punktove saobraćajne policije.

Nuhodžić i Veljović su tom prilikom poručili da će prekršioci saobraćajnih propisa biti energično sankcionisani, da u kontrolama saobraćaja neće biti nedodirljivih i izuzetih, te da je država odlučna da stane na kraj onima koji divljaju na crnogorskim putevima.

„Tu smo danas i da podržimo saobraćajne policajce koji rade težak i odgovoran posao i koji vode računa o životima vozača. Na cestama u svijetu godišnje strada više od milion ljudi. Nažalost, stradaju ljudi i na našim cestama. Činjenica je da se iz godine u godinu taj broj smanjuje, ali svaki ljudski život je dragocjen i o njemu moramo voditi računa. Današnji dan treba sve nas da opomene da vozimo sporije, da poštujemo saobraćajne znake, da ne razgovaramo mobilnim telefonom dok vozimo i da poštujemo ograničenja brzine. Na taj način ćemo pokazati brigu o našim životima, ali i o životima drugih", rekao je ministar Nuhodžić, prilikom obilaska kontrolih punktova.

Ministar je najavio energične kontrole učesnika bez ikakvih izuzetaka.

"Neće biti nedodirljivih u saobraćajnim kontrolama. Neće biti izuzetih i nedodirljivih u primjeni zakonskih propisa. Staćemo na kraj svima onima koji divljaju na crnogorskim putevima i svojom neodgovornošću odnose živote drugih! Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije će sa punom energičnošću raditi da takvih stvari bude što manje", poručio je ministar.

Na kontrolnim punktovima su aktivisti nevladine organizacije Alfa centar dijelili vozačima informativni materijal sa natpisima "Uspori" i "Pušti neka zvoni" sa ciljem motivacije učesnika u saobraćaju da smanje brzinu i da ne koriste mobilne telefone dok voze.

Izvršni direktor Alfa centra Aleksandar Šime Dedović, koji je zajedno sa ministrom, direktorom Uprave policije i načelnikom Centra bezbjednosti Podgorica Milovanom Pavićevićem, obilazio kontrolne punktove, podsjetio je da ta nevladina organizacija već sedmu godinu sprovodi akcije jačanja svijesti o svim aspektima bezbjednosti u saobraćaju.

I ministar i direktor Alfa centra pozvali su predstavnike šire društvene zajednice da se uključe u proces edukacije i motivacije učesnika u saobraćaju kako bismo svi bili sigurniji i kako bi bio smanjen broj žrtava u saobraćaju.

Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća obilježava se od 1993. godine svake treće nedjelje u novembru. Generalna skupština Ujedinjenih nacija pozvala je 2005. godine sve države svijeta da obilježavaju ovaj dan sa ciljem uspomene na žrtve saobraćajnih nesreća i podizanje svijesti o bezbjednosti saobraćaja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније