Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me ]

20. 11. 2018. 17:54 >> 22:53
23

BUDVA DOBILA STRUJU

Poplavljeni putevi, voda prodrla u objekte

Jako nevrijeme, koje je pogodilo primorije, zadaje glavobolje mještanima više gradova na jugu. Poplavljene su mnoge prizemne i podrumske prostorije u zgradama duž rivijere, u Igalu, u školama u Sutorini i Bijeloj. Poplave prijete i pojedinim naseljima u kotorskoj opštini, gdje je iz škole za strance evakuisano oko 120 djece. U Budvi, zbog kvara na trafostanici, nije bilo struje manje od sat.

Zbog vremenskih nepogoda koje su zadesile područje Crne Gore došlo je do prekida u napajanju električnom energijom u pojedinim područjima.

Mještanin Čeva spriječio ekipe da otklone kvar

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema saopšteno je kako su njihove ekipe večeras spriječene da otklone kvar na trafostanici u Čevu, jer ih je u tome spriječio mještanin na čijem je imanju i lociran kvar.

"Ekipe CEDIS-a su večeras i pored vremenskih neprilika pokušale sve kako bi riješili pitanje napajanja strujom korisnika iz TS 35/10kV Čevo. Nažalost, saniranje kvara se nije moglo realizovati, jer je spriječeno od mještanina na čijem imanju je lociran kvar. Izvinjavamo se korisnicima i nadamo se da će vlasnik imanja omogućiti našim ekipama da u toku sjutrašnjeg dana otklone kvar", navode iz CEDIS-a.

Budva je u mraku bila manje od sat. Kako je saopšteno iz CEDIS-a, dolazilo je do kratkih prekida na primorju, ali su posrijedi problemi na niskonaponskoj mreži koje brzo saniraju. Lastva je dobila struju, kao i Ubli i Bioče, a bez struje su djelovi Njeguša i Čeva.

''Sve ekipe CEDIS-a su na terenu i uprkos lošim vremenskim uslovima, koji otežavaju rad našim ekipama, trudimo se da u što kraćem roku otklanimo kvarove'', saopštili su iz CEDIS-a.

"Najkritičnije je bilo u Igalu i Sutorini, gdje je voda prodrla u prostorije škole i u jednu kuću, a poplavljeni su i market Franca ispod naselja Gomila, pojedine prostorije u zgradi Opštine, tri konobe u Igalu, zona oko "Čistoće" u Servisnoj zoni", kaže za Radio Jadran načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović.

Prema njegovim riječima pripadnici Službe angažovali su sedam pumpi, a u akcijama učestvuju skoro svi, jer pozivi za pomoć samo pristižu. Ipak, iako je situacija teška, nije alatmantna.

"Dotok vode je ogroman, pa ne postižemo koliko bismo željeli, ali kad se smiri pljusak, biće puno bolje", navodi on.

Načelnica Komunalne policije Marija Andrić potvrdila nam je došlo do izlivanja kanala za atmosferske padavine, pa je poplavljen kružni tok u Meljinama i više mjesta u Igalu. U naletu pljuska i vjetra pala su dva drveta, jedno u Baošićima kod vile Mireli, a drugo u Bijeloj, kod Dječijeg doma, kao i mnoge grane zaraženih palmi duž cijele rivijere.

U funkciji je od juče ponovo i broj komunalne policije 19800, pa građani mogu da prijave evetualnu štetu ili zatraže pomoć.

U Herceg Novom je od ponoći do jutros palo 86 litara kiše po kvadratu. 

Jako nevrijeme zahvatilo je i područje Kotora, a poplave su, kako javlja Skala radio, na svakom koraku u gradu.

U Dobroti je donji put pod vodom, a prema informacijama iz Službe zaštite i spasavanja probleme za bujičnim vodama imaju stanovnici kod Studentskog doma, a i na više mjesta u Dobroti.

Evakuisano 120 djece u Radanovićima

Velika količina vode koju su donijele padavine napravila je ogromne probleme crnogorskom primorju.

Sve primorske službe zaštite su na terenu, a najveća akcija bila je danas u Radanovićima gdje je uspješno evakuisano oko 120 djece iz škole za strance. Načelnik kotorske službe spašavanja Maksim Mandić je za TVCG istakao je naglasio da su evakuisali i 17 osoba iz romskog naselja, koje su prevezli u Dom kulture u kotorskom naselju Škaljari. On je objasnio da su i uspjeli da ispumpaju vodu iz trafostanice u Škaljarima i tako spasili grad od nestanka struje.

Jaka kiša pada i na području tivatske opštine. Radio Tivat prenosi da se zbog obilnih padavina i vode na putevima saobraćaj otežano odvija u usjeku, na Jadranskoj magistarli kod Ina pumpe, gdje se nalazi oko 30 cm vode.

Vozila otežano saobraćaju i desnom trakom puta prema Radovićima na kojoj se, takođe, nalaze veće količine vode.

"Kompletno raspoloživo ljudstvo i mehanizacija Komuanlnog je od jutros na terenu", kazao je šef Službe komunalija Miloš Tripinović.

Radnici su angažovani i na uklanjanju bilborda sa saobraćjnice Obalom Đuraševića koji je pao sa nekog od kamiona tokom vožnje, saopštili su iz Komunalnog.

 

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније