Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 11. 2018. 16:20   >>  16:07

DANILOVGRAD

Most "Radovan Pavićević" otvoren za saobraćaj

Rekonstruisani most „Radovan Pavićević“ u Danilovgradu od danas je otvoren za saobraćaj i pješake, saopštila je predsjednica te opštine Zorica Kovačević, poručujući da je most jedan od najljepših infrastrukturnih projekata u tom gradu.

Ona je apelovala na oprez vozačima i pješacima da u narednim danima vode računa na koji način koriste kolovozne trake i pješačke prelaze, s obzirom da će za 15 dana zvanično biti pušten most na korišćenje.

„Građani naše Opšine će biti izuzetno zadovoljni kada se kompletno završi most. Dobićemo jedan moderan, savremeni most prema kojem su svi standardi ispoštovani vezano za gradnju jednog takvog infrastrukturnog objekta“, istakla je Kovačević.

Ona se zahvalila sugrađanima na razumijevanju i strpljenju zbog rekonstrukcije mosta.

„Želim da poručim građanima da su radovi završeni u roku previđenim ugovorom i da nije bilo nikakvog kašnjenja. Bez obzira na vremenske prilike koje su bile, ono što je najvažnije da je most urađen po svim standardima, da je kvalitetan i bezbjedan za saobraćaj i da smo dobili jedan od najljepših infrastrukturnih projekata u našem gradu“, kazala je Kovačević.

Ona je zahvalila Vojsci Crne Gore na podršci koju je Opštini omogućila sa privremenim mostom na Rijeci Zeti, koji je alternativno korišćen za vrijeme rekonstrukcije mosta „Radovan Pavićević“.

Pomoćnik direktora Direkcije javnih radova Miomir Peruničić, rekao je da je za izvođenje preostalih radova na rekonstrukciji glavnog gradskog mosta u Danilovgradu preostalo nekoliko dana i da su se, kako je istakao, stvorili uslovi za uspostavljanje pješačkog i drumskog saobraćaja za sve kategorije vozila.

„Podsjetiću vas da je projektnom dokumentacijom bilo planirano izvođenje radova na rekonstrukciji mosta na način što bi se odvijao pješački i kolski saobraćaj preko provizorijuma, a radovi ispod provizorijuma“, naveo je Peruničić.

On je rekao da je, zahvaljujući Vojsci Crne Gore, taj saobraćaj izmješten na privremeni, Bejli most koji je Vojska postavila i na taj način, kako je istakao, omogućila bezbjedno i kvalitetno izvođenje radova u dogovorenom roku.

„Ovih dana vrše se kontrolna ispitivanja izvedenih radova i svi ti rezultati su pozitivni. Prije neki dan je izvršeno probno opterećenje mosta gdje su rezultati odlični. Iz tog razloga smatramo da su se stvorili uslovi da možemo na mostu uspostaviti saobraćajnu komunikaciju. Izvođač radova je Intermost iz Podgorice, radovi su izvođeni uz stručni nadzor Civil inžinjering iz Podgorice. Ugovorena vrijednost je 1,14 miliona“, kazao je Peruničić.

Prema njegovim riječima, rekonstrukcijom mosta, Opština Danilovgrad je dobila novu kolovoznu konstrukciju širine 11,2 metra, pojašnjavajući da je pješačka staza odvojena od kolovoza betonsko-sigurnosnom ogradom.

„Izvršena je i sanacija kamenih postojećih temelja i stubova, kao i injektiranje i fugovanje kamenih stubova i lukova. U narednom periodu, za petnestak dana, očekujemo da će biti izvršen tehnički pregled svih izvedenih radova, kada će konačno most dobiti upotrebnu dozvolu“, rekao je Peruničić.

Mještanin Danilovgrada Svetozar Domazetović, ocijenio je da je most „veliko dobro koje će mnogo da koristi Opštini Danilovgrad“.

„Posebno će građanima Opštine značiti, ali i ostalima koji budu u situaciji da imaju komunikaciju bilo preko ovoga mosta, bilo preko putne insfrastrukture koja je neposredno ili posredno vezana za ovaj most“, istakao je Domazetović.

Mještanka Danilovgrada Kristina Petri, kazala je da je „presrećna“ što je most otvoren za saobraćaj i pješake.

„Zadovoljna sam. Mnogo je lijepo. Mnogo je bolji nego stari most. Svaki dan sam u prilici da prelazim preko tog mosta“, rekla je Petri.

Mještanin Danilovgrada Milivoje Razić, smatra da je rekonstruisani most „izvanredan“.

„Most je bolji za pješake i vozila, jer je to bilo usko grlo u Danilovradu. Trebalo bi još jedan most u Opštini da imamo. Meni će značiti jer živim na selu, kao i za sve građane koji idu pod manastir Ostrog. Ovaj kraj će da oživi“, rekao je Razić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније