Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

21. 11. 2018. 15:37 >> 13:02

PREMIJERA PJESME

"Nesalomivom" počinje kampanje protiv nasilja

Premijerom pjesme "Nesalomiva" u KIC-u "Budo Tomović" u Podgorici, 24.novembra biće ozvaničen početak šesnaestodnevne kampanje aktivizma protiv nasilja nad ženama, saopšteno je iz Sigurne ženske kuće.

"Pjesma je posvećena ženama sa iskustvom nasilja i onima koje još uvijek trpe bilo koji vid nasilja - psihičkog, fizičkog, seksualnog ili ekonomskog. Na poziv da budu volonterski dio ovog projekta odazvale su se najpoznatije crnogorske pjevačice – `the Voices` (Renata Perazić, Kaja Milačić, Andrijana Božović, Sanja Raičković, Tina Džankić, Nina Petković, Nina Žižić, Jelena Kažanegra, Anita Popović, Ivana Popović Martinović, Marija Božović) kao i KIC POP hor", naglasili su iz Sigurne ženske kuće.

Istakli su da će nakon premijere pjesme biti izložene fotografije s porukama za žene koje trpe nasilje.

"Pjesma je nastala u okviru regionalnog projekta `Primjena zakona, mijenjanje stavova` koji finansira Evropska unija, a sprovodi UN WOMEN u saradnji sa UNDP, kao vid kontinuirane podrške nevladinom sektoru s ciljem jačanja sistema podrške žrtvama nasilja, ali i podizanja svijesti javnosti o problemu nasilja u porodici i nasilja nad ženama", saopšteno je iz Sigurne ženske kuće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније