Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

21. 11. 2018. 20:44   >>  20:40

PLATIJE

Put kroz kanjon očišćen, postavljene mreže

Nakon jučerašnjeg nevremena, situacija na crnogorskim putevima je normalizovana, putari su uklonili odron sa magistralnog puta Podgorica - Kolašin, a postavljene su i zaštitne mreže na okolnim brdima sa kojih prijeti opasnost od novog obrušavanja zemljišta, kazali su iz Direkcije za saobraćaj za TVCG.

Zbog postavljanja zaštitnih mreža, oko 13 sati u mjestu Bioce, zaustavljen je i saobraćaj, što je stvorilo kolonu, ali i nervozu vozača. I tokom jučerašnjeg dana, najvise posla za nadležne službe bilo je u kanjonu, gdje je obilna kiša nanijela veliku kolicinu vode i kamenja.

"To je najurgentnije bilo u kanjonu Morača, Platije, gdje smo imali obrušavanje materijala, ogromne količine vode koje su išle iz kamenih kosina prema magitrali,  tako da su službe održavanja puta imale pune ruke posla, uključivali smo čak i kamion sa nožem, da što prije očisti te odrone", kazao je Miodrag Bakrač iz Direkcije za saobraćaj.

 Odroni i poplave na magistralnom putu, koji ugrožavaju bezbjednost vozača, slike su koje bi trebalo da postanu prošlost izgradnjom auto-puta.

"U svakom slučaju će taj bezbjedonosni rizik izgradnjom autoputa biti umnogome smanjen, sveden na malu mjeru isigurno nećemo imati ove ogromne rizike od Podgorice put Kolašina, ovim magitralnim putem kroz kanjon Platija", naglasio je Bakrač.

 Aida Rastoder, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније