Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 11. 2018. 13:33 >> 14:05
3

24.NOVEMBAR

Lideri partija čestitali Dan Opštine Bar

Lideri crnogorskih političkih partija uputili su čestitke povodom Dana Opštine Bar.

 

Grad Bar je najljepše lice Crne Gore, njenje istorije, tradicije, ali i njene moderne državnosti i budućnosti, kazao je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović u čestitki povodom Dana opštine Bar.

On je čestitku uputio građanima i građankama Bara, predsjedniku Opštine Dušanu Račeviću, predsjedniku Skupštine Opštine Miću Orlandiću i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore.

"Grad Bar je najljepše lice Crne Gore, njenje istorije, tradicije, ali i njene moderne državnosti i budućnosti. Građansko društvo, bogatstvo različitosti i crnogorska državnost vrijednosti su koje nam je Bar sačuvao u podnožiju svete planine Rumije i koje su danas zajednička vrijednost", navodi se učestitki.

Popović dodaje da uprkos svim pokušajima uzurpacije, okupacije i razdora, Bar i njegov narod nijesu posustali, ni 1042. kada smo utemeljili put državnosti, ni 1945. kada su oslobodili svoj grad od fašizma ali ni u modernoj istoriji kraja prošlog vijeka i 2006. godine.

"Potencijali i bogatstvo Bara oličeni su i u njegovoj prirodi, privredi i turizmu", kazao je Popović.

On ističe da grad starih maslina, ulja, voća i organskih proizvoda ali i grad modernog turizma i ponude koja je konkurentna u regionu i Evropi, ima zašto biti ponosan i njegovi građani imaju zašto biti optimistični".

"Kvalitetnom valorizacijom svih tih potencijala i dugoročnim planom održivog razvoja i očuvanja resursa i životne sredine uz nesmetan razvoj grada, zajednički možemo doprinijeti poboljšanju kvaliteta života svih građana", navodi se u čestitki Popovića.

Bečić: Bar daje dragocjen civilizacijski nauk

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić u čestitiki je kazao da ta Opština, na čijoj su se teritoriji smjenjivale različite kulture tako da nisu potirale ostavštinu onih prethodnih, svakako daje dragocjen civilizacijski nauk koji smo mi, ovovremenici, dužni da upotrijebimo.

"Siguran sam da su to vrijednosti na koje se stanovništvo Bara uvijek oslanja i iz kojeg crpi snagu za sva svoja postignuća. Bez sloge među Baranima različitih nacija i vjera, ne bi bilo ni uslova da se u ovom dijelu Mediterana razvije ni snažan antifašistički duh koji predstavlja još jednu neporecivu barsku vertikalu. Taj duh je nešto, što skupa sa istorijskim, geografskim, turističkim i drugim potencijalima Bar mora naći način da valorizuje u opštem interesu Bara i njegovih građana", rekao je on.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније