Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

24. 11. 2018. 10:04 >> 09:39

DOM KULTURE U ŠKALJARIMA

Privremeni smještaj za porodice sa Lovanje

Opština Kotor obezbijedila je smještaj za više od 20 pripadnika romske nacionalnosti, čiji su domovi izgorjeli u požaru prije nekoliko dana u naselju Lovanja.

 

Građanski pokret URA je saopštio da su predstavnici Opštine Kotor, nakon požara na Lovanji u kojem je sedam porodica ostalo bez krova nad glavom, izašli na teren i obezbjedili smještaj za više od 20 članova romskih porodica.

"U razgovoru sa tamošnjim stanovnicima dogovorili su koji je najbolji vid pomoći nastradalim porodicama. Već narednog dana Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti organizovao je akciju dodjele pomoći zajedno sa Crvenim krstom Kotora, organizacijom Karitas i tom prilikom je porodicama uručena pomoć u vidu 20 paketa garderobe (jakne, majice, dukserice, trenerke, farmerke, roba za bebe i igračke), tri paketa prehrambenih proizvoda (ulje, šećer, brašno, tjestenina, supe), jedan paket sredstava za higijenu (šamponi, sapuni...) i dva paketa obuće”, navode iz Građanskog pokreta URA Kotor.

Ističu da je 20. novembra Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti, u saradnji sa Službom zaštite i spašavanja Kotor sa lokacije Lovanja izmjestio tri romske porodice i smjestio ih u prostor Doma kulture u Škaljarima.

"U Opštini je formiran krizni štab, a evakuisane građane je dočekala sekretarka za kulturu, sport i društvene djelatnosti Jelena Vukasović. Uz koordinaciju opštinskog štaba, brzom akcijom Karitasa dopremljeno je dvadesetak dušeka i znatno više ćebadi. Večeru je tom prilikom obezbijedio Studentski dom Spasić - Mašera, sokove, mlijeko i čaj obezbijedio je Resursni centar za sluh i govor dok se Mjesna zajednica Škaljari potrudila da evakuisanima prostor bude uslovniji uz korišćenje mokrog čvora”, istakli su oni.

 Ukazuju da su dvoje djece sa ozbiljnim oboljenjima tom prilikom ostala bez terapija, a da su zalaganjima opštinskih služba prevezena na pregled, najprije u Hitnoj pomoći Doma zdravlja, a potom dežurnom pedijatru da bi na kraju bila hospitalizovana na Dječjem odjeljenju Opšte bolnice u Kotoru.

Zaključuju i da će Opština Kotor u narednim danima iznaći način da se ljudima koji su ostali bez krova nad glavom obezbjede primjereni i adekvatan smještaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније