Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

28. 11. 2018. 21:42   >>  21:17

UZROK KOD KOMŠIJA

Magistrala u Tivtu plavi zbog problema u Kotoru

Nakon prošlonedjeljnih poplava na primorju, reakcija službi bila je pravovremena i kvalitetna, zahvaljujući tome nije bilo težih posljedica, ocijenjeno je na zajedničkoj konferenciji rukovodstava Službe zaštite i spašavanja Tivat, Komunalnog i preduzeća Vodovod i kanalizacija. Gradske službe Tivta upozoravaju, međutim, da je uzrok problema kod komšija.

„Intervencije su protekle u koordiniranoj akciji i uz odlično sadejstvo svih ekipa na terenu, pa nije pričinjena veća materijalna šteta, a takođe je i policija OB Tivat bila sve vrijeme na terenu“, rekao je komandir SZS Tivat Zoran Barbić.

Iako su Tivćani pravovremeno očistili i proširili sve odvodne kanale u Tivatskom polju, ogromna količina vode koja je u njih došla sa prostora Industrijske zone Kotora ipak je učinila da Jadranska magistrala pored aerodroma i lokalni put za Radoviće poplave. Na cesti je bilo od 0,6 do čak jednog metra vode iz koje su vatrogasci izvukli 6 zaglavljenih vozila, nakon čega je i saobraćaj bio u višečasovnom prekidu.

Iz Komunalnog, Vodovoda i SZS upozorili su danas da bi se slično moglo ponoviti i prilikom sledećih većih padavina zbog velikog broja zatrpanih odvodnih kanala na području industrijske zone Kotora, uslijed čega velika voda iz tog područja susjedne opšrine skoro sva dolazi u kanale na tivatskom dijelu koji, iako očišćeni i potpuno prohodni, jednostavno nemaju kapacitet dovoljan da prihvati svu tu vodu.

"Ukazali smo kolegama iz Kotora na ove probleme, obišli teren i evidentirali gdje su problemi, te očekujemo da oni u najskorije vrijeme preduzmu potrebne mjere na svojoj teritoriji," kazali su novinarima čelnici tivatskih gradskih službi.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније