Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 02. 2013. 16:22 >> 16:23

EVROPSKE INTEGRACIJE

„EU info bus“ krenuo sa Cetinja

Projekat “EU info bus“, koji ima za cilj da građanima šest crnogorskih opština približi značaj i ulogu Evropske Unije, počeo je danas na Dvorskom trgu na Cetinju.

Program realizuju Centar za građansko obrazovanje, u saradnji sa fondacijom "Fridrih Ebert" i NVO Natura, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

 

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič je kazao da mu je drago što ovom događaju prisustvuju brojni mladi ljudi, koji će u budućnosti osjetiti benefite od članstva u Evropskoj uniji.

-Proces informisanja tokom procesa evropskih integracija takođe ima izuzetan značaj, jer sve strukture društva treba da se upoznaju sa promjenama koje jednoj državi donosi samo članstvo, istakao je Drobnič.

Današnji događaj, koji je podržala i Prijestonica Cetinje, izazvao je veliko interesovanje građana, a na početku, brojne posjetioce manifestacije pozdravio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

 

Promocija evropskih integracionih procesa, odnosno postizanje što većeg nivoa informisanosti na tom planu, ukazuje se kao neophodan mehanizam. Jer, cijenim kako ne treba posebno naglašavati da sve strukture društva jesu u prilici da svojim djelovanjem doprinesu ostvarenju našeg zajedničkog cilja, vezanog za prijem Crne Gore u Evropsku uniju. Otud, program „Info bus – na putu ka Evropskoj uniji“, ne samo da će uticati širenje evropskih poruka, već će, na svojevrstan način, povezati naše gradove i njihove stanovnike – kazao je Bogdanović.

Tokom manifestacije „EU info bus – na putu ka Evropskoj uniji“, na glavnom gradskom trgu bili su postavljeni štandovi, na kojima su zainteresovani građani bili u prilici da dobiju sve informacije vezane za proces evropskih integracija. U okviru događaja, upriličen je muzički program, a mahom mlađi posjetioci učestvovali su i u nagradnom kvizu.

 

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније