Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

29. 11. 2018. 08:05 >> 07:40

DAVIJE I BOGDANOVIĆ

Podrška OEBS-a u izmjeni medijskih zakona

Misija OEBS-a u Crnoj Gori nastaviće da podržava napore koje Ministarstvo kulture ulaže u izmjene svih zakona koji se tiču rada medija i ostaje na raspolaganju da pruži svu neophodnu pomoć, zaključeno je na sastanku ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije.

 

Sagovornici su, kako je saopšteno, razgovarali o procesima koji su u toku, a tiču se nacrta medijskih zakona.

“Komentari koje je pripremio ekspert OEBS-a su preporučujući i ni na koji način nisu obavezujući za Ministarstvo, već imaju za cilj da olakšaju proces usaglašavanja ovih zakona sa najboljom međunarodnom praksom”, kazala je ambsadorka Daviet.

Bogdanović se, kako je saopšteno, zahvalio šefici Misije na komentarima i najavio da će javna rasprava za jedan nacrt zakona biti raspisana već sljedeće sedmice.

“Cijenimo podršku koju je Misija do sada pružila i koju će nastaviti da pruža po pitanju medijskih zakona. Svakako da ćemo nastaviti da vas konsultujemo do samog kraja ovog procesa koji ćemo, siguran sam, uspješno finalizovati u sljedećoj godini”, kazao je ministar Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније