Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

F.R.

29. 11. 2018. 12:45   >>  12:24 3

VUKAŠIN DONIRAO

Stari radio i televizor za budući muzej RTCG

Jedan od najvećih kolekcionara starih radio i televizijskih aparata u regionu, sportski i društveni radnik Vukašin Vojkan Labović poklonio je Radiju Crne Gore, povodom Dana RTCG, radio uređaj star preko pola vijeka i televizor iz 1970. On je naglasio da je spreman da dodatno pomogne opremanje budućeg muzeja RTCG.

"Moja je želja bila da Javnom servisu, kao znak pažnje i sjećanja, poklonim radio aparat RR iz 1953. i jedan mali televizor `lampaš`, marke Šarp, iz 1970", istakao je Labović.

Kako je kazao, kolekcionarstvom se bavi petnaestak godina.

"Sve što je retro, meni je blisko. Posjedujem, bez skromnosti, jedan od najkvalitetnijih radio `muzeja` na području Crne Gore i Srbiji, koji broji oko 230 prrimjeraka. Imam radio `Baltik` iz 1926. i između 20 i 30 ispravnih radio aparata, napravljenih između 1931. i 1934.", objasnio je on.

Direktor Radija Crne Gore Radojica Bulatović je naglasio da donacija upotpunjuje obilježavanje Dana RTCG, odnosno 74. godine od osnivanja RCG i 54. god postojanja TVCG.

"Simbolično, ona se poklapa i sa već objavljenom inicijativom za pokretanje muzeja RTCG", istakao je on. Bulatović je naglasio da je menadžment Javnog servisa zahvalan Laboviću.

"Imamo čovjeka koji nas poštuje i svoje blago je podario ovoj medijskoj kući", istakao je direktor RCG.

Labović je kazao da je spreman da pomogne opremanje muzeja RTCG, te da je spreman da donira još aparata kako bi mu dao još veću vrijednost.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније