Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

30. 11. 2018. 13:40   >>  19:43 1

ŠUNDIĆ PORUČIO

RTCG će afirmisati državu i njena dobra

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) afirmisaće državu i njena dobra, a programe Javnog servisa uređivaće isključivo urednici naše medijske kuće, poručio je novoizabrani generalni direktor Javnog servisa Božidar Šundić.

 

Šundić je Portalu RTCG saopštio da je Nacionalni javni servis medij koji mora raditi u službi države i njenih građana, poručujući tom prilikom da će Radio-televizija Crne Gore (RTCG) afirmisati Crnu Goru, njena dobra i ljude, stvaralaštvo, nauku, obrazovanje, sport, a posebno kulturu.

"Kroz raznovrsne novinarske forme, na objektivan, nezavisan i uravnotežen način, novinarski poslenici RTCG moraju slati u etar istinitu, opšte korisnu, pravovremenu i kulturno-civilizovanu informaciju. Nacionalni javni servis trenutno sa svojim programima, sa 28 novih emisija, na televiziji, radiju i portalu, hita ka vrhu crnogorskog medijskog prijestola, a to mu mjesto i pripada", istakao je Šundić.

Smatra da je misiju lidera u regionu moguće ostvariti "samo kvalitetnim radom, visokom profesionalnošću motivisanih saradnika, visokom kulturnom organizacijom rada i poslovnom odlučnošću".

Šundić vjeruje i da je preduslov modernog društva, kojem teži i Crna Gora, objektivna informacija, informisana javnost, te cirkulacija svih relevantnih ideja.

"Nacionalni javni servis razvija se sa svojom državom, prati je na putu ka Evropskoj uniji (EU), ka razvijenoj svjetskoj medijskoj zajednici. Javni servis mora biti otvoren za svaki vid saradnje s EU, sa njenim institucijama, i predstavnicima, ali ne na način koji bi omogućio neprimjeran uticaj na uređivačku politiku", rekao je Šundić.

Kazao je i da Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) nestručni posrednici i amateri koji žele da uređuju program, nijesu potrebni.

"Programe sva tri medija, svima da je jasno, i poziciji i opoziciji, a posebno NVO sektoru, uređivaće samo urednici ove medijske kuće, poštujući sva novinarska načela, a u prvom redu Novinarski kodeks", rekao je Šundić.

Navodeći kako je RTCG usmjerena na nekoliko ključnih aktivnosti, Šundić je istakao da je najvažnija modernizacija produkcionih kapaciteta, odnosno prelazak sa analognog na digitalni sistem proizvodnje programa.

"Prva faza tog procesa, koja podrazumijeva nabavku mobilne opreme je završena. Za drugu fazu, koja obuhvata nabavku studijske opreme, postupak javnih nabavki je u toku. Ovih dana očekujemo završetak tenderske procedure i izbor najboljeg ponuđača", najavio je Šundić.

On je rekao da će modernizacija proizvodnih kapaciteta, pored boljeg kvaliteta slike i zvuka, omogućiti i sinergiju različitih medijskih platformi radija, televizije i portala, kao i bolju dostupnost medijskog sadržaja, posebno mlađim generacijama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније