Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

30. 11. 2018. 16:08 >> 15:44

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Unija pomoraca će više učestvovati u izradi pravilnika

Unija pomoraca ubuduće će intenzivnije učestvovati u izradi pravilnika i zakonskih akata koji se odnose na obrazovanje i stručno osposobljavanje pomoraca, istaknuto je na sastanku državnog sekretara u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Muamera Hajdarpašića i generalnih direktora za oblast pomorske privrede i pomorstva Maje Mijušković i Vladana Radnonjića s članovima Unije.

“Iskustvo koje pomorci imaju i situacije sa kojima se suočavaju svakodnevno na terenu su od velikog značaja i mogu svojim učešćem samo doprinijeti kvalitetnijoj legislativi u ovoj oblasti”, istakao je Hajdarpašić

Kako je istaknuto iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, predstavnici Unije pomoraca Vlado Vučetić i Vladimir Vujović saglasni su sa predlogom da se pomorci interaktivno uključe i doprinesu izradi pomenutih pravilnika, napominjući da će svoj doprinos dati i izradi strategije razvoja pomorstva, ali su otvorili i druge teme koje su za pomorce veoma važne.

"Tako je na sastanku bilo riječi i o saradnji sa zemljama regiona, u prvom redu o obrazovnim centrima i priznavanjima ovlašćenja pomoraca iz regiona. U tom smislu razmotriće se postojeći sporazumi o saradnji sa zemljama u regionu, ali i predložiti potpisivanje sa onim državama sa kojima u ovom trenutku takvi sporazumi nijesu definisani", naglasili su iz Ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније