Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

01. 12. 2018. 13:52 >> 13:25

PRIBILOVIĆ OTVORILA BAZAR

Različite tradicije i kulture u misiji humanosti

Danas su se na ovom mjestu okupile i sjedinile različite tradicije i kulture u onoj najvažnijoj ljudskoj misiji, misiji humanosti, dobročinstva i milosrđa. Vjerujem da je ovo istovremeno i dobra prilika da se kroz jednu kreativnu razmjenu naših kulturnih identiteta, različitosti i osobenosti, bolje upoznamo i povežemo, kazala je ministarka javne uprave Suzana Pribilović na otvaranju 10. jubilarnog diplomatskog bazara.

Ona je saopštila da je upravo najveća vrijednost ovakvih događaja da ne zaboravimo da smo kao društvo u obavezi da brinemo o onima kojima je pomoć potrebna, ali i jedni o drugima.

Ovakvi događaji nas podsjećaju, kazala je Pribilović, da se, uoči nogogodišnjih i božićnih praznika podsjetimo najvažnijih principa solidarnosti i milosrđa, koji su temelj svake kulture, religije i tradicije, i koje treba da njegujemo ne samo danas, već svih dana u godini.

Ona je izrazila uvjerenje da će mnoštvo različitih kultura pokazati da nam je srce veliko i da ćemo ovim današnjim činom darivanja za trenutak nekome uljepšati, olakšati ili oplemeniti život.

Tradicionalni humanitarni Božićno-diplomatski bazar održava se danas u šoping molu Delta City u organizaciji Međunarodnog udruženja žena CG (IWCM) i saradnji sa ambasadama u Crnoj Gori.

U ovogodišnjoj akciji učestvovaće 21 ambasada, kompanija T-com, TV Vijesti i Fondacija “Petar Petrović Njegoš” i sakupljeni novac će biti upućen Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj, ambasadama u Crnoj Gori. JU Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, a dio novca ići će za kupovinu didaktičkih sredstava za osnovne škole “Radojica Perović” i “Oktoih” i vrtić “Sunce”.

Tradicionalnu manifestaciju Božićni bazar podržavaju brojne kompanije, ambasade i volonteri i tokom proteklih godina, postala je događaj koji ima za cilj prikupljanja sredstava namijenjenih institucijama, organizacijama i pojedincima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније