Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

03. 12. 2018. 19:03 >> 18:44

VELJOVIĆ ISTAKAO

Policija poštuje prava OSI

Policija u radu i djelovanju poštuje prava osoba sa invaliditetom (OSI) i podržava aktivnosti organizacija koje se bave zaštitom njihovih prava, rekao je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je danas održao sastanak sa udruženjima i nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom prava OSI na kojem je ocijenjeno da je saradnja policije i organizacija koje se bave zaštitom njihovih prava sadržajna i kvalitetna u kontinuitetu.

Veljović je kazao da policija ostaje otvorena za inicijative za buduće zajedničke aktivnosti koje su na bilo koji način u nadležnosti Uprave policije a koje će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu OSI.

Uprava policije je, kako je saopšteno, imala značajne aktivnosti koje su realizovane zajedno sa udruženjima koja se bave zaštitom prava OSI.

Među tim aktivnostima izdvojene su obuke za policijske službenike za senzibilnu komunikaciju i postupanje sa OSI koje je Uprava policije sprovodila zajedno sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), kao i sa Komunalnom policijom i UMHCG u cilju adekvatnije zaštite OSI u saobraćaju i obezbjeđenja prava da nesmetano koriste označena parking mjesta za njih.

Zaključeno je da će se sa ovim aktivnostima nastaviti, u interesu obezbjeđivanja što boljih uslova za primjenu prava osoba sa invaliditetom.

"IPA Sekcija Crna Gora, koja je crnogorski organak Međunarodne policijske asocijacije koja okuplja aktivne i penzionisane policijske službenike, u kontinuitetu sprovodi, kao i podržava, aktivnosti koje se bave pravima OSI", kaže se u saopštenju.

Policijski službenici angažovani u ovoj sekciji su sproveli niz humanitarnih i društvenih aktivnosti od značaja za porodice službenika MUP i Uprave policije, kojih ima 55, a koje imaju djecu sa invaliditetom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније